به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ حسن بنیانیان که به عنوان سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه این هفته تهران درباره وحدت حوزه و دانشگاه سخن می گفت، با اشاره به تاریخچه شکل گیری این وحدت افزود : قرن ها پیش به خاطر دخالت های کلیسا و جریان های ضد دینی در غرب به تدریج تولید علم از کلیسا مسیر خود را جدا کرد و این الگو وارد کشور ما هم شد.
وی گفت : با توسعه علوم انسانی و از اواخر دوره قاجار و ابتدای دوران رضاشاه به تدریج حوزه های علمیه و روحانیت به حاشیه رانده شدند و حوزه های علمیه بسیاری از عرصه های حضور علمی را از دست دادند.
بنیانیان افزود : پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به برکت تلاش عالمان دین ، مسئولان به این جمع بندی می رسند که هم حوزه های علمیه و هم دانشگاه باید باشند و بحث وحدت هر دو نهاد مطرح می شود.
وی با اشاره به فرازهایی از سخنان مقام معظم رهبری درباره ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه گفت: از برکت این سخنان آماده سازی ما برای تمدن سازی اسلامی و سرعت در کاهش آسیب های اجتماعی است.
بنیانیان از شهیدان بهشتی، مطهری، چمران و تهرانی مقدم به عنوان نمونه هایی از وحدت حوزه و دانشگاه یاد کرد و افزود : اینها کسانی هستند که علم را با اعتقادات پیوند زدند.
وی گفت : نیازمندیم علمای دینی با حضور در دانشگاه مبانی فکری و جامعه مطلوب اسلامی را در علوم جدید و در اختیار تمدن سازی اسلامی قرار دهند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: از طرف دیگر باید علوم جدید به درون حوزه های علمیه انتقال پیدا کند زیرا ما برای ساختن جامعه اسلامی نیازمند علوم جدید هستیم.
بنیانیان گفت: اصل نظام اسلامی یک فرصت طلایی ایجاد کرد تا وحدت حوزه و دانشگاه افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه دنیای اسلام امروز وظیفه دارد روحی تازه به جامعه بدمد و به دنبال تمدن نوین اسلامی برای بشریت باشد، افزود: هر کس که در موقعیت خود تلاش کند حوزه و دانشگاه را به هم نزدیک کند در واقع در راه تمدن نوین اسلامی جهاد کرده است.
بنیانیان گفت : ما باید از ابتدای انقلاب به یک مثلث توجه می کردیم که یک رأس آن حوزه، یک رأس دیگر آن دانشگاه و یک رأس آن هم مدیریت اجرایی است.
وی با اشاره به علوم جدیدی که امروز وارد زندگی مردم می شود، افزود: مدیریت اجرایی باید از دانش هایی که در حوزه های علمیه و دانشگاه تولید می شود همزمان استفاده کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ضرورت پیوست فرهنگی برای طرح های اجرایی اشاره کرد و گفت: 4 هزار و 500 استاد برای پیوست نگاری فرهنگی آماده هستند اما مراجعه مدیران در هر سه قوه بسیار محدود است.
بنیانیان افزود: تمدن سازی فرهنگی وقتی انجام می شود که همه مدیران و وزرا جهت گیری همه فعالیت هایشان به سمت ساخت یک جامعه فرهنگی اسلامی باشد.
وی گفت: در این زمینه خلاء داریم و مدیران ما نگاه تمدن سازی ندارند و به شدت احساس موقتی بودن می کنند.
بنیانیان افزود: علت اینکه طرح تحول بنیادین آموزش و پرورش شش سال پیش تصویب شد ولی تاکنون اجرایی نشده همین احساس موقتی بودن است.
وی با اشاره به جابجایی وزرا پس از انتخابات یا استیضاح در مجلس گفت: به همین دلیل است که وزرای ما همیشه دو ساله فکر می کنند و نگاه موقتی بودن دارند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اگر امروز راه اجرای سندهای بالادستی در قوای سه گانه شکل بگیرد و مجلس پیگیر سندهای مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد ، گام بلندی در وحدت حوزه و دانشگاه برداشته خواهد شد.
بنیانیان به ستاد نمازجمعه سراسر کشور پیشنهاد کرد سالی یک بار از همین تریبون نمازجمعه ؛ وزرا، مدیران و فرماندارانی که تلاش می کنند اسلام را در ساختارهای دستگاه های خود بیشتر جاری کنند تقدیر و تشکر شود.