استاندار تهران: دستگاه هاي متولي براي رفع بوي پسماندهاي جنوب تهران چاره انديشي کنند، می توان با توسعه فضای سبز بوی نامطبوع منطقه را از بین برد.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما؛ به نقل از پايگاه اطلاع رساني محيط زيست استان تهران(سامات)، محمد حسين مقيمي در حاشيه اين بازديد با اشاره به اينکه جنوب تهران علاوه بر اينکه داراي صنايع زيادي است پسماندهاي زيادي هم به اين مناطق سرازير مي شود ،گفت: رودخانه هاي شمال تهران نيز با ورود به اين منطقه بر مشکلات زيست محيطي اين منطقه افزوده اند.
وي با بيان اينکه شرکت آب و فاضلاب استان برنامه هاي خوبي را در اين زمينه در دست اجرا دارد که تصفيه خانه بزرگ آب و فاضلاب جنوب تهران از جمله مهمترين اين طرح ها است،افزود: فاز نخست اين تصفيه خانه راه اندازي شده است و فاز دوم آن نيز در آينده نزديک اجرا مي شود.
مقيمي ادامه داد: تعدادي از واحدهاي دامداري و کشاورزي اين منطقه نيز مورد بازديد قرار گرفت و مقرر شد تا اقدامات و قوانين زيست محيطي را به خوبي اجرا و به موقع عملياتي کنند و با کاشت درخت و توسعه فضاي سبز بوي نامطبوع منطقه را از بين ببرند.
استاندار تهران اقدامات محيط زيست استان تهران در شناسايي و پي گيري موضوعات مربوط به کانون هاي بوي اطراف فرودگاه امام را مهم و موثر ارزيابي کرد و گفت: محيط زيست استان تهران، مسائل زيست محيطي جنوب تهران را به طور جدي دنبال خواهد کرد و به تمامي فرمانداران استان نيز تکليف شده است تا اقدامات مستمر را در اين زمينه انجام دهند.
مقيمي با اشاره به اينکه شهرداري تهران نيز سعي دارد تا با اجراي طرح تفکيک پسماند زباله از مبدا از آلودگي هاي جنوب تهران بکاهد ، اظهار داشت: با اجراي اين طرح 25 درصد از از پسماندهايي که به جنوب شهر سرازير مي شود، کاهش خواهد يافت.
استاندار تهران در ادامه صحبت هاي خود با بيان اينکه از هم اکنون جلسات مربوط به درختکاري و توسعه فضاي سبز در استانداري تهران برگزار مي شود ، افزود: تمامي ارگان ها مسئول شده اند تا در افزايش فضاي سبز اهتمام بيشتري را داشته باشند.
وي با اشاره با اينکه ميانگين فضاي سبز براي هر شهروند 15 متر است و شهرستان هاي استان تهران بايد در توسعه فضاي سبز به سطح طرح هاي جامع و هادي برسند ،افزود: برخي از شهرستان هاي استان تهران به اين سرانه رسيده اند و برخي نيز که به اين سطح از ميانگين نرسيده اند سعي مي کنيم با توسعه فضاي سبز به شرايط مطلوبي دست يابند.
استاندار تهران ادامه داد: اجراي کمربند فضاي سبز نيز از اولويت هاي ديگر دولت در شهر تهران محسوب مي شود که سازمان جنگل ها و مراتع و شهرداري به عنوان متولي اين امر سعي در اجراي آن را دارند.
کيومرث کلانتري مدير کل حفاظت محيط زيست استان تهران نيز در حاشيه اين بازديد با تاکيد بر اينکه رفع معضل بوي اطراف فرودگاه امام براي دولت اهميت ويژه اي دارد ،گفت: فرودگاه امام چهره ورودي پايتخت بوده و از اهميت ويژهاي برخوردار است.
وي همچنين افزود : با پيگيري هاي محيط زيست تا پايان سال سيستم تصفيه پساب دامداري هاي اطراف اين منطقه تکميل و به بهره برداري خواهد رسيد.
مديرکل محيط زيست استان تهران بازديد امروز استاندار تهران از کانون هاي بوي اطراف فرودگاه امام را مهم دانست و گفت: دستورات امروز آقاي استاندار قطعا در جلسات کارشناسي و کارگروه هواي تهران پيگيري و اجرا خواهد شد.
کلانتري در ادامه گفت:در کنار کانون هاي شناسايي شده و پي گيري اقدامات مربوطه، تمرکز نيروهاي محيط زيست جهت جلوگيري و برخورد با ضايعات سوزي ، پسماند سوزي و لاستيک سوزيها همچنان ادامه دارد و از طرفي اکيپ ويژهاي در خصوص موضوع بوي اطراف فرودگاه از مسئولان حفاظت محيط زيست استان تهران تشکيل شده است و بررسي و پيگيري اين موضوع را تا حصول نتيجه در دستور کار دارد.
وي در پايان اظهار داشت : همکاري دستگاه هاي اجرايي استان ، فرمانداري ها و شهرداري تهران، اقدامات واحدهاي صنعتي و توليدي ، همراهي خود مردم و پيگيري هاي محيط زيست بي ترديد در حل اين معضل راهگشا خواهد بود.
گفتني است موضوع پايش بوي نامطبوع مسير فرودگاه امام خميني (ره) در محدوده جنوب استان تهران مدتي است به عنوان يک مسئله جدي از سوي نهادهاي مسئول همچون استانداري تهران، محيط زيست استان تهران، فرمانداري هاي تهران، ري و اسلامشهر مورد توجه است به طوري که چند کانون در اين منطقه شناسايي شده است.
اين گزارش مي افزايد: مجتمع پردازش و دفع پسماند آرادکوه در جنوب شهر کهريزک از توابع شهرستان ري در ابتداي جاده قديم تهران - قم واقع شده است. اين مرکز با مساحتي نزديک به يکهزارو 400 هکتار از سال 1355 پذيراي پسماند شهر تهران بوده است. همه روزه به طور متوسط بيش از 7000 تن پسماند وارد اين مرکز مي شود که منبع اصلي بوي نامطبوع در اين محدوده محسوب مي شود.