به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما مدير برنامه عمليات سازمان نجات کودکان هشدار داد در صورت برداشته نشدن محاصره يمن همه مردم اين کشور با قحطي روبرو مي شوند.
راشا محرز در گفتگو با شبکه سي ان ان درباره بحران يمن گفت اوضاع کودکان در يمن بسيار وخيم است. نوزاداني که شرايط خاص دارند و بايد در دستگاه انکوباتور نگهداري شوند، دسترسي کافي به اين امکانات ندارند و حتي در مواردي شاهديم داخل يک دستگاه دو نوزاد قرارداده مي شود. در مواردي به علت قطع برق و فراهم نشدن مداوم اکسيژن اين نوزادان با خطر مرگ روبرو هستند. بسياري از کودکان در يمن دسترسي به غذا ندارند. هم اکنون بيش از چهارصد هزار کودک دچار سوء تغذيه حاد هستند و در معرض مرگ قرار دارند. آمارها نشان مي دهد هر روز يکصد و سي کودک در يمن در نتيجه گرسنگي و قحطي جان خود را از دست مي دهند. امروز بيش از چهار ميليون کودک در يمن به مدرسه نمي روند. در يمن کودکان از آسيب پذيرترين قربانيان جنگ يمن هستند. گزارشها و اسناد و مدارکي داريم که در بيش از يک سال گذشته هزار و پانصد مورد نقض حقوق کودکان در يمن اتفاق افتاده است. اوضاع در يمن بسيار فاجعه آميز و تاسف آور و غم انگيز است. ما تلاش مي کنيم به اين کودکان دسترسي پيدا کرده و به آنها غذا و دارو و آب آشاميدني برسانيم و تا آنجايي که مي توانيم جلوي شيوع هر چه بيشتر بيماريها به ويژه وبا را بگيريم. مدتي است که ديفتري نيز در يمن شيوع پيدا کرده است و اگر سازمانهاي بشردوست به موقع به آنها کمک نکنند، بيش از دو ميليون کودک در يمن در خطر ابتلا و مرگ با ديفتري قرار دارند. بايد توجه داشت که نياز مردم يمن هر روز بيشتر مي شود و سازمانهاي بشردوست و امدادي نمي توانند پاسخگوي نيازهاي آنها باشند. هم اکنون بيست و دو ميليون نفر در يمن به کمکهاي بشردوستانه نياز دارند و بيش از پنج ميليون و ششصد هزار کودک به شدت به کمکهاي غذايي نياز دارند. متاسفانه با تشديد درگيريها و همچنين حملات هوايي به يمن و تخريب زيرساختها، اوضاع انساني در يمن به حد غيرقابل تصوري وخيم شده است به طوريکه مي توان آن را بزرگترين بحران انساني در جهان تلقي کرد.
مجري گفت: رئيس جمهور ترامپ از عربستان سعودي خواسته است محاصره بنادر يمن را بردارد تا کمکهاي بشردوستانه وارد يمن شود. به نظر شما چه قدر احتمال دارد چنين اتفاقي بيفتد؟
مدير برنامه عمليات سازمان نجات کودکان گفت اين اتفاق بايد بيفتد در غير اين صورت بحران انساني که هم اکنون از آن صحبت مي کنيم بدتر خواهد شد. هم اکنون يازده ميليون نفر در يمن کاملا به کمکهاي بشردوستانه وابسته هستند و اگر اين کمکها نباشد با خطر قحطي و مرگ روبرو مي شوند. صحبت از جمعيت بسيار بزرگي است که اگر به موقع به آنها امدادرساني نشود، بزرگترين فاجعه انساني در جهان اتفاق خواهد افتاد. در واقع کل کشور يمن در خطر قحطي هستند و اگر محاصره يمن به طور کامل برداشته نشود، در يک يا چند ماه آينده شاهد قحطي گسترده اي در يمن خواهيم بود. همچنين لازم است مسيرها براي واردات کالا به يمن باز شود زيرا تا قبل از جنگ ، هشتاد تا نود درصد از مايحتاج غذايي و ديگر مايحتاج ضروري يمن از خارج وارد مي شد. بنابراين به علت محاصره يمن و وارد نشدن مايحتاج مردم يمن، اين کشور به شدت دچار کمبود کالاهاي اساسي است. درست است که سازمانهاي بشردوست همه تلاش خود را مي کنند اما اين سازمانها نيز براي تامين کالاي مورد نياز به وجود بازاري براي عرضه اين کالاها وابسته هستند. يکي ديگر از نگرانيهاي بزرگ ما کمبود شديد سوخت در يمن است. از دو سال پيش که جنگ در يمن آغاز شد، اين کشور براي اداره خود به شدت به سوخت نياز داشته و در نتيجه محاصره، کمبود شديد سوخت ايجاد شده است.