کميته بين المللي صليب سرخ از توقف روند عادي زندگي در ايالت راخين ميانمار خبر داد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از رويترز، کميته بين المللي صليب سرخ روز چهارشنبه در بيانيه اي اعلام کرد، زندگي در ايالت راخين در شمال ميانمار که هنوز حدود 180 هزار مسلمان روهينگيايي در آن سکونت دارند، متوقف شده است.
دومينيک استيلهارت، مدير عملياتي کميته بين المللي صليب سرخ در گزارشي با اشاره به بازديد سه روزه خود از منطقه اعلام کرد، تداوم تنش ها در ميان جوامع مسلمان و بودايي منطقه، مانع از آن شده است که تجار و بازرگانان مسلمان مغازه ها و بازارهاي خود را باز گشايي کنند.
وي افزود: اوضاع در ايالت راخين تا حدود زيادي تثبيت شده است و درگيريهاي بسيار پراکنده در منطقه مشاهده ميشود. ولي سطح تنش ها ميان مسلمانان و بودايي ها همچنان بالاست.
وي تاکيد کرد: نگراني و بلاتکليفي اصلي ترين مسئله کنوني در ايالت راخين است و امکانات بسيار محدود براي دسترسي به مزارع و به ويژه بازار و خدمات رساني موجب توقف زندگاني در راخين شده است.
استيلهارت خاطرنشان کرد: بازگشت آوارگان بايد به صورت داوطلبانه و امن باشد ولي تاکنون هنوز تحرکاتي واقعي براي بازگشت آوارگان مشاهده نمي شود و انتظار نمي رود در آينده نزديک شاهد بازگشت گسترده آوارگان باشيم.
وي گفت: روزانه حدود سيصد مسلمان از منطقه در حال فرار هستند.
کميته بين المللي صليب سرخ يکي از معدود نهادهاي امداد است که پس از عمليات سرکوب نظامي از سوي ارتش در ايالت راخين مشغول فعاليت بوده است.