چهارمین همایش ملی کاربرد سامانه اطلاعات مکانی GIS در صنعت آب و برق امروز در اراک اغاز شد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک ، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو در این همایش گفت : تقویت سامانه اطلاعات مکانی (GIS) در سازمان ها از مولفه های تثبیت توسعه است.
بختیار افزود: صنعت آب و برق به عنوان زیربنایی ترین صنعت کشور در سال های اخیر به ویژه در دولت یازدهم موفقیت های ارزشمندی را شاهد بوده که نقش موثری در توسعه و رفاه جامعه داشته است.
وی گفت : حفظ این نقش کلیدی مستلزم استفاده از جدیدترین دستاوردهای مربوط به فناوری ها از جمله بهره گیری از سامانه اطلاعات مکانی است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو گفت : سهم داده های مکانی تاثیرگذار بر امر تصمیم گیری در این صنعت بزرگ، بیش از 80 تا 90 درصد کل داده هاست، به همین دلیل این داده ها باید با استفاده از سامانه های اطلاعات مکانی تبدیل به اطلاعات شود تا قابلیت کاربرد در نظام تصمیم گیری را داشته باشد.
بختیار افزود : سامانه اطلاعات جغرافیایی GIS در وزارت نیرو بستر مهمی برای ذخیره سازی، نگهداری، مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات جغرافیایی است.
وی گفت : تدوین و استقرار نظام یکپارچه اطلاعات مکانی و آمار صنعت آب و برق به عنوان یکی از راهبردهای اصلی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت نیرو است.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم گفت: آموزش عالی چهار برنامه بزرگ اقتصاد مقاومتی را دنبال می کند که یکی از آنها آمایش آموزش عالی و آمایش سرزمین است.
عسکریان ابیانه افزود : آمایش سرزمین در آموزش عالی مورد حمایت دولت است و باید کمک شود تا این آمایش به بهترین نحو انجام شود.
وی گفت : آموزش عالی به سمت دانشگاه نسل سوم در حرکت است که در چشم انداز فعالیت های این دانشگاه ها بخشی از درآمدها از طریق ایجاد مراکز رشد، کارگاه های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان تامین می شود.
شبیهی ، مدیرعامل برق منطقه ای باختر و رئیس برگزاری همایش هم گفت : این کنفرانس با هدف تبادل اطلاعات بین محققان و پژوهشگران این صنعت به مدت 2 روز در سالن پیامبر اعظم استانداری مرکزی برگزار می شود .
بیش از 600 مقاله درخصوص جدیدترین دستاوردهای کاربرد سامانه اطلاعات مکانی gis به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که 42 مقاله به صورت سخنرانی و 60 مقاله به صورت پوستر ارائه می شود.
در آیین افتتاح این همایش از سه جلد کتاب اطلس ۶۰ سال کارتوگرافی دکتر سحاب، کتاب پیاده سازی شبکه های توزیع برق در سامانه GIS، ژئواینفورماتیک در صنعت توزیع نیروی برق و مدل سازی شبکه های توزیع برق با استفاده از GIS و فاز اول SDI در صنعت برق رونمایی شد.
همچنین در این همایش ۲۰ تندیس دکتر سحاب به شرکت های مختلف در حوزه آب منطقه ای، آب و فاضلاب شهری، آب و فاضلاب روستایی، توزیع نیروی برق در استان های مختلف و یک شرکت مادر تخصصی ارایه شد.
برگزاری نمایشگاه در قالب 60 غرفه در راستای جلب مشارکت بخش خصوصی از برنامه های جانبی این همایش است.