گمرک ایران اعلام کرد: امسال مجوزی برای واردات دوغ صادر نشده و واردات شتر صرفا برای مصارف گوشتی بود.
بر اساس اعلام گمرک، آنچه که در برخي رسانه ها با عنوان آمار واردات دوغ با استناد به سايت گمرک استخراج و منتشر شده مربوط به رديف تعرفه اي 04039090 است که دوغ اساسا در اين رديف تعرفه اي طبقه بندي نمي شود.
همچنين بررسي جزئيات مجوزهاي صادره از طريق سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي نيز نشان مي دهد که هيچ گونه مجوزي از سوي ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت و سازمان غذا و دارو مبني بر اجازه واردات دوغ به کشور صادر نشده است.
بر اساس اين گزارش، در ابتداي توضيحات جداول آماري شرح کامل تعرفه چهار رقمي تمامي رديف هاي فرعي عنوان مي شود اما ادعاي شموليت دوغ در رديف فرعي 04039090 کاملا ادعاي غلطي است و روشن و واضح است که دوغ مشمول رديف تعرفه اي فوق الذکر نمي شود و در رديف تعرفه اي 040310 طبقه بندي مي شود.
از سويي ديگر، گمرک ايران در خصوص واردات شتر به کشور نيز توضيح داد: بر اساس اطلاعات موجود در سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي مجوز واردات شتر از طريق بازارچه هاي مرزي کوهک سراوان، ميلک، ماهيرود و ميرجاوه از سوي سازمان هاي صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزي و سازمان دامپزشکي صادر گرديده است.
اخذ مجوزها
اين اقدام بر اساس قانون ساماندهي واردات از طريق بازارچه هاي مرزي صورت گرفته تا با هدايت واردات بازارچه اي از وضعيت غير رسمي و قاچاق به شکل رسمي در حين ورود کالاها از جمله دام تمامي مجوزهاي مرتبط اخذ گردد.
اهميت موضوع واردات رسمي دام از طريق بازارچه هاي مرزي زماني دوچندان مي شود که پيش از اين دام زنده به شکل قاچاق و بدون دريافت مجوز ثبت سازمان صنعت، معدن و تجارت و دامپزشکي از اين بازارچه ها وارد کشور مي شد و سلامت جامعه را تهديد مي کرد.
همچنين شتر در رديف تعرفه اي01061300 کتاب تعرفه اي مقررات صادرات و واردات طبقه بندي مي شود و بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي در 8 ماهه سال جاري 3000 نفر شتر به ارزش 2 ميليون و 100 هزار دلار وارد کشور شده که از اين تعداد 93 درصد از توليدات کشور پاکستان و 7 درصد از کشور افغانستان صورت گرفته است.
مجوز واردات شتر صرفا براي مصارف گوشتي
بر اساس اعلام سازمان دامپزشکي و مجوزهاي صادرشده که در سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي ثبت گرديده، مجوز واردات شتر صرفا براي مصارف گوشتي صادر شده است.
گمرک ايران تاکيد کرد: بر اساس قانون احترام به حقوق شهروندي و دسترسي آزاد به اطلاعات به کمک سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي تمامي اطلاعات واردات و صادرات کالاها به تفکيک هر رديف تعرفه اي در سايت گمرک ايران قرار داده مي شود که مطابق با طبقه بندي بين المللي کالايي هر رديف تعرفه اي شامل چند قلم کالا است اما در خيلي از مواقع مشاهده مي شود برخي رسانه ها صرفا در آمارها يک کالا را از ميان چندين کالا با برداشت هاي سليقه اي استخراج و منتشر مي کنند که انتشار اخبار به اين شکل و کاملا آگاهانه بر خلاف اخلاق رسانه اي است.