يديعوت آحارونوت: اتيوپي از فناوري جاسوسي اسرائيلي ضد مخالفان استفاده مي کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداو سيما به نقل از يديعوت آحارونوت، شرکت اسرائيلي (صهيونيستي) البيت سيستمز براي دولت اتيوپي نرم افزارهاي جاسوسي تهيه کرده است تا آن دولت بتواند با استفاده از آن نرم افزارها خبرنگاران و ناراضيان را رصد کند.
اين خبر بر پايه گزارش روز سه شنبه سيتيزن لَب، آزمايشگاه مستقر در دانشکده امور جهاني مانک در دانشگاه تورنتو منتشر شد.
دولت اتيوپي با آلوده کردن رايانه هاي اشخاص مورد هدف خود با استفاده از نرم افزارهاي جاسوسي بازرگاني به نام سيستم نظارتي رايانه اي - پي اس اس - به رصد آنها مي پردازد. يک شرکت وابسته به شرکت البيت به نام سايبربيت اين نرم افزار را طراحي کرده است.
مطابق سرشماري سال 2007، گروه ارومو 35 درصد جمعيت اتيوپي را تشکيل مي دهد. در ماه نوامبر سال 2015، پس از آنکه دولت اتيوپي برنامه اي را در دستور کار قرار داد که آديس آبابا پايتخت اين کشور به سمت منطقه اوروميا توسعه يابد، تظاهراتي برگزار و اين مساله باعث شد دولت وضعيت اضطراري اعلام کند که منجر به وقوع درگيري هايي شد که صدها نفر در آن زخمي شدند.
گرچه اين طرح عملي نشد، اما برخي مسائل جمعيتي در اتيوپي را مجددا برانگيخت. در ماه اوت ، دولت اتيوپي وضعيت اضطراري را لغو کرد. در حالي که درگيري هاي پراکنده اي ادامه دارد، دولت در اوايل ماه جاري ميلادي، ممنوعيت تظاهرات را اعلام کرد.
محققان دانشگاه تورنتو با يافتن يک اثر انگشت ديجيتال به نام لاگ فايل، توانستند متوجه تلاش رايانه اي دولت اتيوپي (در رصد کردن مخالفان) به مدت بيش از يک سال شوند. آنها پيشتر در سالهاي 2014 و 2015 گزارش هايي درباره حملات جاسوسي رايانه اي بر ضد روزنامه نگاران اتيوپي منتشر کرده بودند.
اين اولين بار است که يک نرم افزار جاسوسي شرکت سايبربيت در چنين شرايطي شناسايي مي شود، اما اين اولين نرم افزار جاسوسي رژيم صهيونيستي که سيتيزن لب آنرا شناسايي مي کند، نيست. در سال گذشته ، محققاني از اين آزمايشگاه، نرم افزار جاسوسي ديگري را که طراحي يکي ديگر از شرکت هاي رايانه اي رژيم صهيونيستي بود کشف کردند؛ ان اس او گروپ که يک مشتري در امارات متحده عربي آنرا به خدمت گرفته بود تا فعاليت هاي احمد منصور، فعال حقوق بشر را رصد کند.
در سال جاري ، اين آزمايشگاه اعلام کرد همان نرم افزار جاسوسي ، براي رصد کردن رفتارهاي فعالان ، روزنامه نگاران و مخالفان سياسي در مکزيک به کار گرفته شده بود.
شرکت سايبربيت که در سال 2015 تاسيس شد به طور کامل زير مجموعه مالکيت شرکت رژيم صهيونيستي البيت سيستمز است که کار آن پيمانکاري و ساخت نرم افزار در زمينه دفاعي و امنيت داخلي است. در همان سال البيت سيستمز بخش اطلاعاتي شرکت نايس سيستمز را با مبلغي معادل 158.9 ميليون دلار خريد و آنرا در سايبربيت ادغام کرد.
پس از آنکه محققان کانادايي در سيتيزن لب متوجه نرم افزارهاي جاسوسي شرکت سايبربيت شدند توانستند کارکنان سايبربيت را در طول سفرهاي کاريشان رصد کنند و نتيجه اين بررسي، بيرون آمدن فهرستي از مشتريان احتمالي که شامل برخي ارتش ها و حکومت هاي مستبد مي شود، بود.
به نظر مي رسد شرکت سايبربيت سيستم هاي نظارتي خود را به ارتش پادشاهي تايلند، سرويس امنيت ملي ازبکستان، مرکز اطلاعات مالي زامبيا و در کاخ رياست جمهوري فيليپين به رودريگو دوترته رئيس جمهور اين کشور نشان داده است.
همچنين مشخص شد که کارکنان سايبربيت سفرهايي به فرانسه، ويتنام، قزاقستان، رواندا، صربستان و نيجريه داشته اند.
زماني که از اين شرکت رژيم صهيونيستي خواسته شد پاسخي درباره فعاليت هايش بدهد؛ سخنگوي سايبربيت در ايميلي نوشت: سايبربيت يک شرکت دفاعي است که محصولات اطلاعاتي و امنيتي فضاي مجازي مي فروشد و تحت قوانين و مقررات وزارت دفاع اسرائيل، قوانين مربوط به صادرات دفاعي و توافقنامه هاي بين المللي عمل مي کند.
هر فرآيند بازاريابي و فروشي که توسط اين شرکت آغاز شده است، توسط آژانس کنترل صادرات دفاعي رژيم اسرائيل که بخشي از وزارت دفاع اسرائيل است، بررسي شده است. محصولات اطلاعاتي و امنيت سايبري اين شرکت براي استفاده سازمان هاي انتظامي و دستگاه هاي اطلاعاتي و امنيت ملي دولتي استفاده مي شود و قبل از هر گونه معامله، از سوي وزارت دفاع اسرائيل بررسي مي شود.
اين شرکت در بخش ديگري از توضيحات خود نوشته است: سازمان هاي اطلاعاتي و دفاعي که محصولات را خريداري مي کنند، بايد در چارچوب قانون و دقيقا مطابق با مقررات حقوقي که قانون تصريح کرده از محصولات ما استفاده کنند.
به طور کلي، آزمايشگاه سيتيزن لب در کانادا ، 43 دستگاه آلوده را در 20 کشور مختلف شناسايي کرده است. در اريتره (هفت دستگاه)، کانادا و آلمان (هر کدام شش دستگاه) ، استراليا و آمريکا (هر کدام چهار دستگاه) و در آفريقاي جنوبي (2 دستگاه) آلوده کشف شد. همچنين در بلژيک ، مصر، اتيوپي، انگليس، هند، ايتاليا، ژاپن، کنيا، نروژ، قطر، رواندا، سودان جنوبي، اوگاندا و يمن، هر کدام يک دستگاه آلوده شناسايي شد.