اگر ماده معدنی ید روزانه به اندازه مورد نیاز بدن دریافت نشود، پیامدهای گوناگونی در دوران زندگی افراد بوجود می آورد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ هورمونهای تیروئید به کنترل رشد و ترمیم سلولهای آسیب دیده و حمایت از متابولیسم سالم بدن کمک میکنند.
بیشتر از یک سوم افراد در سراسر دنیا، شامل زنان باردار ، افرادی که از نمکهای یددار استفاده نمیکنندو افرادی که رژیمهای گیاهخواری دارند با کمبود ید مواجه هستند.
کمبود ید موجب علائم ناخوشایند و حتی شدیدی از قبیل تورم گردن ( گواتر)، مشکلات مربوط به بارداری، افزایش وزن بی دلیل ، ضعف و خستگی ، خشکی پوست ، احساس سردی ، ریزش مو ، تغییرات در ضربان قلب و مشکلات در یادگیری و به خاطر سپردن می شود.
منابع بسیار کمی از ید در رژیم غذایی وجود دارد و میزان مورد نیاز توصیه شده به ید در بدن روزانه 150 میکروگرم است. اما زنان باردار و شیرده به ید بیشتری نیاز دارند.
ماست خالص ، نمک ید دار، میگو، تخم مرغ، ماهی تن، کنسرو شده و آلو خشک همچنین ماهی، گوشت گوساله، مرغ، لوبیای لیما و لوبیا چیتی، شیر و سایر لبنیات منابع خوبی از ید هستند.