شهید کشوری همواره برای تقویت وحدت بین سپاه و ارتش میکوشید. وی میگفت: تا آخرین قطره خون برای اسلام و اطاعت از ولایتفقیه خواهم جنگید.
امروز ، سی و هفتمین سالروز شهادت خلبان شهید کشوری ، عقاب تیز پرواز جبهه های حق علیه باطل است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، احمد کشوری در تیرماه سال 1332 در کیاکلا به دنیا آمد. دوران دبستان و سه سال اول دبیرستان را به ترتیب در «کیاکلا» و «سرپل تالار»، و سه سال آخر را در «دبیرستان قناد» بابل گذراند. دوران تحصیلش را به عنوان شاگردی ممتاز به پایان رساند. وی ضمن تحصیل، علاقه زیادی به کارهای ورزشی و هنری نشان میداد و یک بار در رشته طراحی در ایران مقام اول را کسب کرد و در «کشتی» هم درخشش داشت.
احمد حین تحصیل فعالیتهای مذهبی زیادی داشت و با صدایش در اغلب مجالس و مراسم مذهبی از قبیل عاشورا با مدیریت و جدیت بسیار، مرثیه خوانی و اداره بخشی از مراسم را به عهده میگرفت. او در سال آخر دبیرستان با دو تن از همکلاسیهایش فعالیتهای سیاسی و مذهبی خود را شدت داد و به وسیله طراحی و نقاشی، سیاسی علیه رژیم وابسته شاه افشاگری می کرد.
کشوری بعد از اخذ دیپلم در سال 1351 وارد هوانیروز ارتش شد. وی در معاشرت با استادهای خارجی، اعمالی از خود نشان میداد که آنها تحت تأثیر قرار میگرفتند و در این مورد وقتی از او سئوال میشد، میگفت که من یک مسلمانم و مسلمان نباید فقط به فکر خود باشد و میخواست در آنجا نیز دامنه ارشاد را بگستراند.
احمد کشوری به علت هوش و استعدادی که داشت دورههای تعلیماتی خلبانی هلیکوپترهای «کبری» و «جت رنجر» را با موفقیت به پایان رساند.
احمد پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از انقلاب،جان برکف برای اعتلای اسلام مقاومت کرد. در بیشتر تظاهرات شرکت میکرد و بسیاری از شبها، بدون آن که لحظهای به خواب برود تا صبح را به چاپ اعلامیه امام میگذراند.چه قبل و چه بعد از انقلاب، عقیدهاش این بود که تنها رهبران راستین امت اسلام،روحانیت در خط امام هستند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، وقتی حوادث کردستان شروع شد، بابت ناامنیهای ایجاد شده توسط ضدانقلاب ناراحت بود. شهید فلاحی میگفت که من شبی برای انجام مأموریت سختی در کردستان داوطلب خواستم و هنوز سخنانم تمام نشده بود که جوانی از صف بیرون آمد. دیدم کشوری است. او از همان آغاز چنان از خود کیاست، لیاقت و شجاعت نشان داد که وصف ناکردنی است. یک بار به شدت زخمی شد اما هلیکوپترش را به مقصد رساند.
در زمان جنگ تحمیلی هم دست از ارشاد برنمیداشت و ثمره تلاشهای شبانهروزی او را میتوان در پرورش عقیدتی شیرمردانی چون شهید سهیلیان و شهید شیرودی دانست و چه متواضعانه شیرودی شهید گفت: احمد استاد من بود.
در جبهه، بیابانهای غرب کشور را به گورستانی از تانکها و نفرات دشمن بعثی تبدیل کرده بود. بدون وقفه و با تمام قدرت میکوشید و پروازهای سخت و خطرناک را از همه زودتر و از همه بیشتر انجام میداد. حماسههایی که در شکار تانکها آفریده بود، فراموش نشدنی هستند.
احمد همواره برای تقویت وحدت بین سپاه و ارتش میکوشید. کشوری میگفت: تا آخرین قطره خون برای اسلام و اطاعت از ولایتفقیه خواهم جنگید.
بالاخره در 15 آذر ماه سال 59 در حالی که از یک مأموریت بسیار مشکل، اما پیروز بازمیگشت، مورد حمله نابرابر و ناجوانمردانه مزدوران بعثی قرار گرفت و در حالی که هلیکوپترش بر اثر اصابت راکتهای دو هواپیمای «میگ» دشمن به شدت در آتش میسوخت آن را تا مواضع خودی رساند و آنگاه در خاک وطن سقوط کرد و به شهادت رسید.
حجت الاسلام یوسفی، امام جمعه سیمرغ که خود یکی از هم کلاسیهای شهید کشوری بود، به خبرنگار ما گفت: در آن ایام ما با دوچرخه به مدرسه می رفتیم. یک روز قرار شد مسابقه ای بین دانش آموزان برگزار شود و روال آن هم بستن چند بادکنک به پشت دوچرخه و حرکت کردن بود. اگرچه من دوچرخه قدیمی داشتم اما توان خرید بادکنک برایم مقدور نبود.
وی افزود: در شرایطی که معمولا دانش آموزان در پی بازیگوشی های کودکانه خود بودند، یکباره دیدم احمد کشوری با چند بادکنک نزدیک من شد. گفتم لابد می خواهد از دوچرخه من استفاده کند اما در کمال ناباوری بادکنک ها را به من داد و گفت برو در مسابقه شرکت کن! روحیه از خود گدشتگی در همان کودکی در وجود این شهید مشاهده می شد.
امام جمعه سیمرغ ادامه داد: خلبان کشوری فعالیتش از دوران قبل از انقلاب شروع می شد و حضور و ارشاد مردمی او در منطقه زبانزد عام و خاص بود و بعد هم از انقلاب هم این امر ادامه داشت. با ورود به هوانیروز و تاثیرات شگرفی که در منطقه غرب داشت، اقدامات جهادی او برای همکان بیشتر نمو پیدا کرد و اجر آن هم شهادت در راه حق بود.
این مسئول با گرامیداشت یاد همه مادران شهدا به ویژه مادر شهیدان کشوری تاکید کرد: این مادر از همان زمان شهادت احمد، در کیاکلا زندگی کرد و هرگز از این منطقه جدا نشد و نهایتا هم به برکت حضور والده مکرمه شهرستان سیمرغ با ارتقای بخش کیاکلا و انتزاع از شهرستان قائمشهر شکل گرفت و امروز شاهد خدمات خوبی برای مردم این منطقه هستیم.
در ادامه این گفتگو سراغ همسر شهید کشوری رفتیم. خانم سیلاخوری بیان کرد: من و احمد زندگی خوبی داشتیم. البته نه بدان معنا که به لحاظ مادیات غنی بودیم؛ خیر. بلکه گرمی زندگی مان این بود که احمد با وجود اینکه خلبان بود به نیازمندان و محرومان سر می زد و آنها را حمایت می کرد و همیشه در حمایت از ضعیفان پیشرو بود.
وی با بیان اینکه شهدا نسبت به جامعه بی تفات نبودند و ما نیز باید این راه را ادامه دهیم، به بیان خاطره ای از شهید پرداخت و گفت: احمد شب قبل از شهادت گفت من فردا می خواهم با هلی کوپتر هواپیما بزنم. اگرچه این امر برای همه تعجب برانگیر بود اما با شناختی که از روحیات و توانمندی خلبان کشوری داشتیم این موضوع برایمان قابل هضم بود.
خانم سیلاخوری همچنین گفت: احمد ارتباط عاطفی خوبی با خانواده داشت. حتی عکسی از شهید داریم که هنگام خواب با پدرشان در آغوش هم استراحت می کردند که این امر برای اهل خانه بسیار زیبا بود چراکه محبت عاطفی شهید را نسبت به پدرشان نشان می داد.
همسر شهید کشوری ادامه داد: احمد در خانه خیلی مهربان و شاد بود. با اینکه دخترمان 3 ساله بود اما مسائل تربیتی را توجه داشت و به من هم تاکید می کرد. در جمع فامیل و آشنایان هم همیشه با نشاط بود.
همچنین قاسم کشوری، برادر امیر سرلشکر خلبان شهید احمد کشوری گفت: احمد روحیه خاصی داشت و طوری مشاهده میشد که در همه زمینه هایی که ورود می کرد حقیقتا خیلی خاص و سرآمد بود که از نمونه های آن می توان به نقاشی، کاردستی، خطاطی، ورزش و صوت بسیار زیبای او اشاره کرد که همگان را متحیر می کرد. رفتار های شخصی او هم بسیار مناسب و قابل تحسین بود.
وی ادامه داد: یکی از ویژگی های خاص این شهید، توجه به خانواده بود. با توجه به اینکه اختلاف 15 سالی با هم داشتیم همیشه یک سیستم نظارتی برای ما پیاده می کردند بطوری که کمک حال بازیگوشی های بچه ها در خانه بود و با مثبت و منفی گذاشتن برای رفتارهایمان، عملکرد ما را ارزیابی می کرد.
وی خاطر نشان کرد: فعالیت های احمد به دوران قبل و حین انقلاب و همچنین دوران دفاع مقدس مربوط می شود که از فعالیت های قبل انقلاب آن می توان به سخنرانی هایی که در کیاکلا برای ارشاد مردم داشتند و همچنین اطلاعیه های حضرت امام(ره) که در کرمانشاه چاپ می کردند اشاره کرد.
قاسم کشوری همچنین بیان کرد: زاویه نگاه شهید کشوری به اجتماع و محیط پیرامونی که در آن زندگی می کرد خیلی مهم بود و توجه او به مسائل اخلاقی که در جامعه اتفاق می افتاد و تحمل نابسامانی ها را نداشت. خصوصا از لحاظ مالی انچه که در توانش بود پس انداز می کرد و در سطح شهر میان نیازمندان کرمانشاه پخش می کردند.
وی با گرامیداشت 15 آذر ماه سالروز هوانیروز و شهادت امیر سرلشکر خلبان شهید احمد کشوری، از اقدامات ارزشمند هوانیروز ارتش در حادثه اخیر زلزله غرب کشور قدردانی کرد و گفت: واقعه ای که اتفاق افتاد و تعدادی از هم وطنان مان در غرب کشور را از دست دادیم. امیدواریم با توجه مسئولان این ضایعه التیام پیدا کند.
مسعود آب آذر، پژوهشگر دفاع مقدس نیز در گفتگو به خبرنگار ما به تشریح اقدامات نظامی خلبان کشوری پرداخت و گفت: شهید کشوری خلبان لحظه های سرنوشت ساز و حساس جنگ بود. زمانی که پاوه در محاصره جنگ بود و شهید چمران نیاز به یاری داشت اولین فروند هلی کوپتر کبری که از کرمانشاه تیکاف کرد و چمران و یارانش را از محاصره نجات داد شهید کشوری بود.
وی ادامه داد: با شروع جنگ تحمیلی که جبهه ها ساماندهی خاصی نشده بود، احمد کشوری به عنوان فرمانده تیم آتش عملیات به استان ایلام رفت و حماسه های زیادی در شکار ادوات و تانکهای دشمن به جای گذاشت.
آب آذر در پایان گفت: کشوری بسیار شجاع و نترس بود و همین بس که رهبری معظم انقلاب اسلامی در وصف او فرمودند "شهید کشوری از مومنین بهلله و رجال صادق در راه این انقلاب بود".