یک میلیون و 894 هزار تن پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی در طرح استمرار در کشور تولید شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر کل دفتر امور محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت با اعلام این مطلب، افزود: پیش بینی تولید پیاز 364 هزار تن و سیب زمینی طرح استمرار 207 هزار تن است.
حسین اصغری ، تولید گوجه فرنگی طرح پاییزه و زمستانه امسال را حدود یک میلیون و 323 هزار تن برآورد کرد.
وی گفت : کشت سه محصول پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی طرح استمرار با هدف تامین بازار در فصل پاییز و زمستان در مناطق گرم جنوب کشور و دراستان های خوزستان، جنوب کرمان و فارس،بوشهر و سیستان و بلوچستان برنامه ریزی می شود.
اصغری ادامه داد: برنامه ابلاغی ما برای کشت امسال پیاز طرح استمرار پاییزه در سطح 10 هزار و 620 هکتار و سیب زمینی طرح استمرار 6730 هکتار برنامه بود که در مورد پیاز تقریبا 96 درصد و سیب زمینی 82 درصد آن تحقق یافته است.
وی اظهار کرد : تاکنون پیاز طرح استمرار در سطح 10 هزار و 213 هکتار و سیب زمینی بیش از 5550 هکتار کشت شده است.
وی برنامه ابلاغی برای کشت گوجه فرنگی طرح پاییزه و زمستانه را 32 هزار و 290 هکتار بیان کرد و گفت: از این میزان 98.7 درصد تحقق یافته که در سطح 31 هزار و 885 هکتار است.
مدیر کل دفتر امور محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت با بیان این که انواع سبزی های برگی، هندوانه، طالبی، خربزه، خیار و گوجه فرنگی قابلیت تولید در محیط گلخانه ای را دارند، تصریح کرد: در مورد سیب زمینی و پیاز که سطح کشت آنها وسیع است به دنبال راه کارهایی برای کاهش مصرف آب هستیم.
اصغری افزود : اکنون بخش عمده ای از پیاز به منظور صرفه جویی در آب،نشا کاری می شود و در اراضی کشت سیب زمینی، آرایش کاشت در حال تغییر است و سیستم آبیاری تیپ در اراضی زیر کشت این دو محصول در حال اجرا است.
وی در این حال بر مدیریت آفات، بیماری های گیاهی و علف های هرز در زمان کاشت، داشت و برداشت محصولات سبزی و صیفی و جالیزی تاکید کرد.
مدیر کل دفتر امور محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت با اذعان به این که برای صادرات محصولات سبزی، صیفی و جالیزی محدودیتی وجود ندارد، اظهار داشت: در شش ماهه سال جاری یک میلیون و 440 تن انواع محصولات سبزی و صیفی و جالیزی به ارزش 429 میلیون دلار از کشور صادر شده و در مورد محصولاتی مانند هندوانه، خربزه و سبزیجات تازه افزایش صادرات داشتیم.
وی اضافه کرد: عمده این صادرات به کشورهای عراق، بحرین، عمان،سومالی،انگلستان، آذربایجان، ترکمنستان و افغانستان صورت گرفته است.
اصغری گفت: با توجه به محدودیت منابع پایه آب و خاک کشور و فسادپذیر بودن محصولات سبزی و صیفی باید تلاش شود آنچه تولید می کنیم خوب مصرف شود و کیفیت بسته بندی ها نیز بهبود یابد تا در تامین امنیت غذایی موفق باشیم.