یکی از تاکیدات دین مبین اسلام وحدت ، اتحاد و یکپارچگی امت اسلامی می باشد .اهمیت وحدت آن قدر ارزشمند است که خداوند متعال در قرآن کریم بارها به آن اشاره فرموده است و آیه ی واعتصموا بحل الله جمیعا و لا تفرقوا یکی از این تاکیدات خدای متعال به مسلمانان در کتاب آسمانی و وحیانی قرآن کریم است.
جوامع و ملت هایی که بر پایه وحدت و اتحاد در راستای توسعه و پیشرفت و یا پیشبرد یک هدف گام برداشته اند در تحقق آن هدف موفق بودند زیرا منیت را فدای منافع جمعی کردند و موجب موفقیت شدند.
نمونه های بارز آن را می توان در کشورهایی توسعه یافته ای به مانند ژاپن مشاهده کرد که مردم این کشور با تلاش وحدت کشور خود را پس از جنگ بازسازی و به یک قدرت صنعتی تبدیل کردند.
تا بحال با خود اندیشیده ایم که چرا امت اسلامی که روزگاری مهد تفکر و اندیشه ، زادگاه علم تمدن و سازنده ی ابتکارات و کشف کننده علوم زمان بود امروز از جایگاه گذشته ی خود تنزل کرده است و چرا اندیشه تهجر و افراطی گری در سیاست خارجی حکمرانان برخی جوامع اسلامی قرار گرفته است ؟
به چه علت یک کشور اسلامی به کشور مسلمان حمله و تجاوز می کند و زنان و کودکان را به خاک و خون می کشد.به راستی این پیروی از مکتب رسول اعظم اسلام (ص) می باشد؟
پیامبری که رسول رحمت ، مهربانی و مکارم اخلاق بود ، پیامبری که هدفش وحدت ، اتحاد و همدلی مسلمانان بود ، پیامبری که با اخلاق نیکوی خود موجب گسترش دین مبین اسلام شد.
متفکران و عالمان بزرگی همچون بزرگی حضرت امام خمینی (ره) ، مقام معظم رهبری ، شهید مطهری ، سید جمال الدین اسد آبادی و اقبال لاهوری ، مردانی هستند که در راستای وحدت مسلمانان گام برداشته اند و رمز موفقیت جامعه اسلامی وحدت و بازگشت به دوران پرشکوه و تمدن ساز اسلام می دانند
نتیجه این درگیری ها ، خشونت هاو به وجود آمدن گروه های افراطی در امت اسلامی دور شدن از مکتب اسلام حقیقی و مشترکات تمامی فرق و مذاهب اسلامی است.
تمامی مسلمانان روبه یک قبله ، معتقد به یک پیامبر دارای تفکرات مشترک هستند که می شود با برپایی جلسات علمی و تخصصی و گفت و گوهای محققانه بین متفکران و عالمان مذاهب اسلامی به مانند شیوه و سیره ی ائمه اطهار (ع) که همیشه آماده ی گفت و گو و مناظرات علمی با بزرگان و عالمان مذاهب و ادیان دیگر بودند و با این طریق مکتب اسلام حقیقی را گسترش می دادند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران که با وحدت و اتحاد ملی به وقوع پیوست یکی از سیاست های جمهوری اسلامی ایران ایجاد وحدت بین مسلمانان بوده است که نمونه این سیاست ها راه اندازی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی می باشد که در راستای نزدیکیمذاهب اسلامی گام بر می دارد.
اتحاد ،همدلی و وحدت مسلمانان است که می تواند امت اسلامی را به دوران پرعظمت گذشته ی خود برگرداند و موجبات پیشرفت های کشورهای اسلامی گردد.
هفته وحدت یکی از ابتکارات بزرگ بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی بود که از آغاز میلاد پیامبر گرامی اسلام به روایت برادران اهل سنت آغاز و تا میلاد باسعادت رسول اعظم (ص) و حضرت امام جعفر صادق (ع) ادامه پیدا می کند تا این مقوله ی مهم و اساسی بیشتر پرداخته و متفکران و اندیشمندان اسلامی در این موضوع پر اهمیت همت بیشتری اهتمام ورزند.
میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص) و حضرت امام جعفر صادق (ع) بر همگان مبارکباد.
مهدی شیخ انصاری /دبیر تحریریه خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان