حسین آژیر جوان 38 ساله ای بجنوردی با ایجاد کارگاه تولید جوراب علاوه بر ایجاد شغل برای جوانان، فرصت کارآفرینی نیز فراهم کرده است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ رونق بخشیدن به تولید در بنگاه های کوچک و متوسط، بدون تردید موجب رشد اقتصادی می شود. 356 کارگاه بزرگ و کوچک در خراسان شمالی با دستان کارآفرینانی پرتلاش در چرخش است که می کوشند در کارگاه های کوچک خود، ایده هایی بزرگ اجرایی کنند.
آقای حسین آژیر اهل بجنورد یکی از این تولیدکنندگان است این جوان 38 ساله که هفت سال در کارخانه ماشین سازی به پرس قطعات لاستیکی خودرو مشغول بود و به علت کاهش یافتن درآمد خود، با تصمیمی بزرگ برای آینده، حرفه خود را تغییر داد.
این کارآفرین موفق می گوید: تصمیم گرفتم با راه اندازی و توسعه کارگاه جوراب بافی، هم وارد بازار تولید شوم و هم امرار معاشم بهبود یابد و در کنار آن زمینه مناسبی برای آموزش افراد علاقه مند فراهم کند.
البته ناگفته نماند آقای آژیر برای شروع این کار، از تخصص همسرش طراحی و دوخت استفاده کرد و این زوج با دستانی توانا، وارد بازار تولید شدند.
خانم پریسا هادی می گوید: این کار تولیدی را از سال 90 با یک دستگاه جوراب بافی آغاز کردند و در حال حاضر به شش دستگاه توسعه دادند.
امین خوش قامت مدیر صندوق کارآفرینی امید استان خراسان شمالی با بیان اینکه 50 کارگاه تولیدی در استان در سال 95 از این صندوق تسهیلات دریافت کردند گفت: این کارگاه نیز با جذب 45 میلیون تومان تسهیلات توانسته تاکنون برای شش نفر به طور مستقیم شغل ایجاد کند.
پریسا تمدنی یکی دیگر از هنرجویان این کارگاه می گوید: سه ماه در این کارگاه آموزش فرا گرفتم تا با گرفتن مدرک فنی و حرفه ای خود، یک کارگاه جوراب بافی در منزل، راه اندازی کنم.
آقای رضایی مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان هم می گوید: علاقه مندانی که در زمینه های مختلف مهارت کسب می کنند علاوه بر مدرک فنی و حرفه ای می توانند از وام های اشتغالزایی استفاده کنند.
از سوی دیگر زوج کارآفرینی که با ده میلیون تومان سرمایه، کار خود را آغاز کردند و در شش سال آن را به 80 میلیون تومان رساندند، در حال حاضر با مشکلاتی روبرو هستند.
حسین آژیر با اشاره به ضرورت ارزیابی برای تولیدات می گوید: برند سازی سرمایه ای بالغ بر 20 میلیون تومان برای چاپ کاغذ، جعبه، سلفون و ثبت برند نیاز دارد که ما توان تامین آن را نداریم. با وجود این شرایط، این زوج خوش فکر دست روی دست نگذاشتند و برای توسعه کارگاه خود تصمیم گرفتند تا زمان دریافت تسهیلات ، کارگاه کوچک خود را در قالب سوله ای بزرگ در طبر، روستای پدریشان راه اندازی کنند تا علاوه بر افزایش تولید جوراب و لباس های راحتی و فرصت شغلی، برای جوانان روستا فراهم کنند.
نویسنده: ملیحه کیوانپور