طرح L.E.Z به منظور کاهش آلودگی هوای تبریز از ۱۵ آذر در این کلانشهر اجرا میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، طرح L.E.Z نسخهای است که با وعده هوای پاک بیشتر در کلانشهرها، پیچیده شده است.
در مرحله نخست طرح، فقط از ورود خودروهای فاقد برگ معاینه فنی به محدوده تعیین شده، جلوگیری و در مرحله بعد از ورود خودروهای کاربراتوری و فرسوده هم جلوگیری خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: اجرای این طرح، ۱۶ مهر امسال در شورای هماهنگی ترافیک تبریز تصویب شده است و در محدوده ۱۸ هکتاری از مرکز تبریز اجرا خواهد شد.
محمدصادق پورمهدی افزود: اجرای طرح L.E.Z بعد از اجرای طرحهای توزیع بنزین یورو ۴ و حذف مازوت از نیروگاه ها، در کلانشهرها در اولویت قرار گرفته و وزات کشور هم زیر ساختهای آن را فراهم کرده است.
یوسفی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز محدوده اجرای این طرح را آبرسان به سمت چایکنار تا پل سرداران فاتح و خیابان آزادی به سمت آبرسان اعلام کرد و گفت: معاینه فنی خودروها مدت هاست با همکاری وزارت کشور، پلیس و شهرداری اجرا میشود و موضوع جدیدی نیست، اما در طرح L.E.Z به صورت جدی دنبال میشود.
رحیم اوغلو، رییس اداره نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان هم با بیان اینکه پارسال ۶۹ روز ناسالم در کلانشهر تبریز ثبت شده بود، گفت: بیش از ۷۰ درصد آلودگی تبریز به محدوده مرکزی تبریز مربوط است از این رو با اجرای کامل طرح L.E.Z و محدودیت تردد خودروهای آلاینده، آلودگی هوا در این محدوده به طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان هم در تشریح تاثیر آلودگی هوا بر سلامت انسان گفت: افزایش آلودگی هوا با افزایش ماموریتهای قلبی - ریوی اورژانس ۱۱۵ ارتباط تنگاتنگی دارد.
فرزاد رحمانی افزود: سهم این آلودگی بر سلامت شهروندان به خصوص کودکان، زنان و سالمندان غیر قابل انکار است و البته این تاثیر در دراز مدت خود را نمایان میکند.
سرهنگ آبراهه، رئیس پلیس راهور شهرستان تبریز هم گفت: پلاک همه خودروهایی که وارد محدوده طرح L.E.Z میشود، با دوربین خوانده و اطلاعات آن به سرور سیمفا ارسال شده و طبق قوانین جدید خودروهای فاقد برگ معاینه فنی هر ۲۴ ساعت یک بار، ۵۰ هزار تومان جریمه میشود.
سرهنگ میکائیلی، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان هم با اعلام آمادگی برای اجرای طرح L.E.Z با وجود محدودیتهایی همچون کمبود دوربینهای نظارتی و ثبت تخلفات در محدوده اجرای طرح گفت: با این حال موضوع مهم برای اجرای دقیق این طرح، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی است.
معاون عمرانی استاندار هم وعده داد حداکثر تا دو ماه آینده ۱۷۵ دستگاه اتوبوس جدید وارد ناوگان اتوبوسرانی تبریز شود که باید در بافت مرکزی شهر از این اتوبوسها استفاده شود.
پورمهدی همچنین با تاکید بر نوسازی تاکسیهای فرسوده گفت: تسهیلات لازم باید بر اساس توان رانندگان، تأمین و به آنان اعطا شود.
روزانه بیش از ۶۰۰ هزار خودرو در خیابانهای تبریز تردد میکند.
هر چند آمار دقیقی از تعداد خودروهای کاربراتوری و فرسوده که در این کلانشهر تردد میکنند، در دست نیست، اما طبق مطالعات انجام شده در دانشگاه صنعتی شریف، تنها یک خودرو فرسوده و کاربراتوری در حدود ۲۰ برابر بیشتر از یک خودرو یورو ۲ آلودگی تولید میکند.