قانون اصلاح الگوی مصرف به دستگاه های دولتی ابلاغ شد تا برای اصلاح الگوی مصرف ساختمانها اقدام کنند.
وی ادامه داد: میزان مصرف انرژی در کشور در مقایسه با کشورهای هم تراز ما 2.5 تا 3 برابر است که اگر به همین نحو ادامه دهیم در سالهای اینده واردکننده انرژی خواهیم بود.
شکرچی زاده تصریح کرد:مبالغی که به واسطه مصرف بی رویه انرژی تلف می کنیم به چندین هزار میلیارد تومان می رسد.
وی با اشاره به اجرایی قانون اصلاح الگوی مصرف ماده 18 گفت: در ماه های اخیر قانون اصلاح الگوی مصرف (ماده18) که دستورالعمل اجرایی نداشت ابلاغ شده است .
شکرچی زاده ادامه داد: در این ایین نامه دستگاه های دولتی را الزام می کند در زمان مشخصی ساختمانها را مورد ازیابی قرار دهند و اقدام به بهسازی ساختمانها کنند.
وی تاکید کرد:در ایین ایین نامه امده است که باید برای سال 97مسئولان مالی دستگاهها هزینه های انجام کار را پیش بینی کنند.
رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با اشاره به نامه اخوندی و زنگنه مبنی بر درخواست موافقت بودجه ای از سازمان برنامه بودجه برای این کار گفت: با این اقدام حرکت جدی موثری برای ساختمانهای دولتی خواهیم داشت.
وی ادامه داد : در سایر کشورها اگر انرژی را مدیریت نکنند باید بیش از اجاره ساختمان هزینه انرژی پرداخت کنند.
مقررات ملی ساختمان باید اصلاح شود
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: دولت باید بتواند ضمانت های اجرایی در زمینه مصرف بهینه انرژی ایجاد کند و شهرداری باید بپذیرد که نمی تواند به هر چهار دیواری خانه بگوید.
فرج الله رجبی در نشست خبری با اشاره به اینکه از بس در برخی حوزه های حرف زده ایم جامعه را در برابر این مسائل واکسینه می کنیم گفت: باید بپذیریم در حوزه مصرف انرژی ساختمان، مصرف بهینه نداریم بلکه مصرف کمینه داریم.
وی تصریح کرد: معتقدم هستم شرایط کشور، مصرف کمینه و توام با ریاضت است. در این راستا باید مقررات ملی ساختمان اصلاح شود؛ در حوزه غیردولتی نباید دیگر توصیه و نصیحت کنیم و باید در حوزه مقررات فضایی را به وجود آوریم که مهندس و شهرداری باید مقید به یک سری موارد در ساخت و سازها باشد.
وی افزود: در استان های خراسان رضوی، البرز و اصفهان به عنوان پایلوت برنامه های تعیین درجه مصرف انرژی، ارتقای فناوری در حوزه ساخت و ساز و... در حال اجراست که این موارد باید به قانون برای اعمال در ساخت و سازها تبدیل شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان ادامه داد: در بحث انرژی نیازمند ضمانت اجرایی و حکمرانی خوب در این مورد هستیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: باید مشخص کرد که ساختمان ها در حوزه انرژی در چه رتبه ای قرار دارد و در پروسه ساخت و ساز دولت حکمرانی خود را اعمال کند.
رجبی در رابطه با آخرین وضعیت اصلاح آیین نامه کنترل ساختمان اظهار کرد: اصلاح آیین نامه کنترل ساختمان به امور زیربنایی دولت رفت و کلیات آن به تصویب رسید.
وی با اشاره به اینکه در تهران الزام به استفاده از مجری ذی صلاح نیست اگر اتفاقی بیفتد چگونه و از چه طریقی باید بر ساخت و سازها نظارت کرد؟ گفت: نظارت بر اقدامات حرفه ای بر عهده سازمان نظام مهندسی است.
رجبی تاکید کرد: در نظام مهندسی تلاش می کنیم وظایف خود را در حوزه مصرف انرژی به نحو مطلوبی انجام دهیم.