دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اعمال تحریم های نوین آمریکا علیه اقتصاد و کشورمان گفت: باید علیه این شیوه جدید تحریمی روشنگری شود.
وی تحریم نوع دوم را تحریم پنهان دانست که از سال 2014 تاکنون علیه ایران در وزارت دارایی آمریکا اعمال شده و در تشریح آن خاطرنشان کرد: این تحریم پنهان با ترساندن و تهدیدکردن غیرمستقیم بخش خصوصی جهان مانند بانکها و موسسات و شرکتهای مالی در ورود به ایران است و از آنجا که بخش خصوصی محافظه کار و ریسک گریز است حتی اگر تحریم های برجامی هم برداشته شود بانکهای بزرگ جهان با ما کار نمی کنند.
به گفته این مقام مسئول، در مذاکرات برجام باید در کنار تیم هسته ای و دیپلماتها یک تیم قوی اقتصادی با آگاهی از این نوع تحریمهای پنهان حضور داشت تا در انتهای برجام احکامی را برای وزارت دارایی آمریکا در نظر می گرفتند و می خواستند تا این نهاد احکامی را مبنی بر عدم وجود ممنوعیت شرکتهای دنیا در کار با ایران، صادر می کرد.
وی در عین حال تصریح کرد: برجام نسبت به تحریم های آشکار قدمهایی برداشته است اما چون نسبت به این شیوه جدید تحریمی بی توجهی شد، هر جا می خواهیم با بانکهای مرکزی جهان همکاری کنیم آنها جواب نمی دهند چون به شیوه ای ترسانده شدند.
رضایی در این حال با اشاره به یکی از بندهای سیاست اقتصاد مقاومتی ضرورت رصد اقدامات دشمن و اجرای طرح مقابله با آن را یادآور شد و گفت: تحریم های پنهان وزارت دارایی آمریکا ، کار نامشروع و برخلاف رویه های بین المللی است و اقتصاد بین الملل را برهم می زند بنابراین ما باید علیه آن مجموعه اقداماتی واحد انجام دهیم.
وی به انتشار مقاله ای در نیوزویک در تشریح اقدام مخرب وزارت دارایی آمریکا درباره سوئیفت اشاره کرد و گفت: همین اقدام روشنگرانه این نشریه موجب شد آمریکاییها بلافاصله عقب نشینی و از اروپائیها عذرخواهی کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: بر همین اساس ما باید اقدامات مناسب تبلیغاتی، رسانه ای، همایشی، حقوقی و بین المللی را درباره اقدامات نامشروع آمریکا در قبال اقتصاد ایران، روسیه و کره شمالی را در پیش بگیریم.
وی با تاکید بر این که حقوق دانان بین المللی ما باید شکایات جدی خود را به سازمان ملل و شورای امنیت ارائه کنند گفت: در تلاشیم تا با کمک استادان اقتصاد کشور در دانشگاه امام حسین به راه حل های مناسبی دست پیدا کنیم و از همه اقتصاددانان کشور تقاضا می کنیم از طریق ارتباط با این همایش نظراتشان را مطرح کنند تا بتوانیم توصیه های کامل و جامعی به دولت ارائه کنیم.
نبرد اقتصادی دشمن تحریم پنهانی آمریکاست
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه نبرد اقتصادی دشمن در دو صحنه تحریم اقتصادی آشکار و تهدید بخش خصوصی است گفت: در نبرد جدید که از سال ۲۰۱۴ آغاز شده است آمریکا نبردی پنهانی علیه اقتصاد ایران شکل داده است.
محسن رضایی که در نخستین همایش تبیین ابعاد تهاجم اقتصادی علیه ایران در دانشگاه جامع امام حسین سخن می گفت با مدرن و هوشمند خواندن این نوع تحریم ها افزود: استوارت لِوی رئیس سازمان اطلاعات اقتصادی آمریکا (تی.اف.آی) با بیش از صد مدیرعامل بانک ها و شرکت ها در جهان جلسه حضوری برگزار کرد و با ارائه اطلاعاتی از ایران، سپاه پاسداران و حزب الله کار با آنها را توأم با خطرات جدی برای این نهادها برشمرد و با ارائه تحلیل های اقتصادی و تنها با یک دیالوگ و گفتگو، جریانی را به سود آمریکا بوجود آورد.
وی تصریح کرد: در حالی که سازمان های اطلاعاتی در آمریکا همواره زیر نظر سیا، پنتاگون و اف.بی.آی فعالیت می کنند این سازمان به عنوان نخستین پدیده در دنیای آزاد اقتصادی در وزارت اقتصاد و دارایی آمریکا مستقر شده است.
رضایی در تشریح سخنانش گفت: ایده شکل گیری این سازمان بر این اساس بود که بانکها، مؤسسات و شرکت های خصوصی ذاتاً محافظه کارند و از نهادهای امنیتی گریزان بنابراین نهادهای امنیتی مانند سیا، آژانس امنیت ملی، اف.بی.آی و وزارت های دفاع و کشور آمریکا نمی توانستند به آنگونه که می خواهند راهبردشان را پیش ببرد بر همین اساس سازمان اطلاعاتی جدیدی را بوجود آوردند که در بدو امر کوچک بود اما در نهایت در آن 700 متخصص مشغول به کار شدند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از اعضای مهم این سازمان را خوآن زاراته خواند و افزود: اولین هدف تی.اف.آی کره شمالی بود که با ایزوله کردن بانک دلتا موجب بلوکه شدن 24 میلیون دلار پول کره شمالی شده است.
رضایی محور اصلی کار تی.اف.آی را تمرکز و اعمال نفوذ بر بخش خصوصی دانست و گفت: جنگ فرهنگ و سایبری تماماً با محوریت جنگ اقتصادی ساماندهی شده و دشمن در این مسیر راهبرد واحدی در پیش گرفته و سرنوشت ما و آمریکا در این جنگ در همین نبرد اقتصادی مشخص می شود بنابراین ما نیز نباید در ایران به صورت جزیره ای و پراکنده عمل کنیم.
وی با یادآوری نامگذاری بیش از 10 سال شعار سال با عنوان های اقتصادی از جانب مقام معظم رهبری افزود: برخی حاشیه درست نکنند و با انحراف افکار عمومی انرژی ها را هدر ندهند بلکه بهتر است بدانند مسئله مهم امروز حوزه اقتصادی است.
رضایی با تأکید بر اینکه مناسب بود در کنار آقای ظریف و تیم هسته ای یک تیم قوی اقتصادی نیز در مذاکرات برجام شرکت می کرد گفت: برخی دلشان را به دیپلماسی صِرف خوش کرده بودند حال آنکه پشت سر آن جنگ اقتصادی شدیدی جریان داشت.
وی به ارائه راه حل های مقابله با این هجوم اقتصادی دشمن پرداخت و افزود: اولین بار است که مخالف روح و متن قوانین بین المللی اینچنین تهاجمی صورت می گیرد و این اقدام آمریکا جای شکایت دارد.
رضایی تصریح کرد: ما باید پس از برجام اقدامات دشمن را کاملاً رصد کنیم و راه حل های مقابله با آن را در پیش بگیریم که متأسفانه تاکنون کم کاری شده است با اینحال آمریکایی ها باید بدانند اقداماتشان بدون جواب نمی ماند چراکه آنها در مذاکرات برجام غیرصادقانه برخورد کردند.
وی همچنین جنگ اقتصادی را اصطلاحی قدیمی دانست که بیش از یک قرن در ادبیات سیاسی سابقه دارد و در عین حال گفت: پیش تر محاصره دریاها از طریق کشور مهاجم صورت می گرفت بعدها تحریم های اقتصادی بوجود آمد و امروز ما شاهد جنگ سوم اقتصادی با رویکرد غیرمستقیم از طریق اعمال فشار بر بخش خصوصی، تهدید و افزایش ریسک هستیم.
سردار جلالی: جنگ مدرن، با ابزارهای اقتصادی است و برای هدف قرار دادن مردم است
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اینکه جنگ جدید، جنگ مدرن با بهره گیری از ابزارهای اقتصادی است گفت: هدف اصلی این جنگ، اقتصادی و به منظور تأثیرگذاری بر زندگی مردم است.
سردار غلامرضا جلالی که در همایش تبیین ابعاد تهاجم اقتصادی علیه ملت ایران سخن می گفت با یادآوری اینکه طبق قانون، مسئول تشخیص جنگ، رهبری است افزود: معظمٌ له در ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی، این جنگ را هم تشخیص دادند و هم رویکردها و راهبردهای مقابله با آن را ابلاغ کردند.
وی با بیان اینکه متأسفانه امروز تشخیص جنگ و یا غیرجنگ بودن تهاجم اقتصادی دشمن در داخل به یک برداشت سیاسی تبدیل شده است گفت: این شبهات در حالی مطرح می شود که همه مؤلفه های اقتصادی ما تحت تأثیر این نوع جنگ قرار گرفته بنابراین شناخت جنگ اقتصادی و مؤلفه های آن امروز موضوعی جدی است.
جلالی به سخنرانی رئیس جمهور پس از اعمال تحریم کاتسا اشاره کرد و افزود: آقای روحانی اعلام کرد اگر این تحریم اعمال شود به سمت اقتصاد داخلی و مقاومتی حرکت می کنیم این یعنی تاکنون اقدامی در جهت دستیابی به اقتصاد مقاومتی انجام نشده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به اظهارات معاون سابق اداره امنیت ملی آمریکا اشاره کرد و گفت: او به صراحت تحریم های اقتصادی را سلاح های هدایت شونده با قدرت تخریب بالا می داند که اجرای آن هم منعطف است و هم هزینه بردار نیست و به اجماع بین المللی نیاز ندارد.
جلالی ادامه داد: به گفته این مقام آمریکایی تحریم های مالی می تواند فشار اقتصادی منسجم و با دقت بالا اعمال کند و ایران در برابر سلاح مالی بسیار بی دفاع است و راهکاری برای آن ندارد.
وی گفت: آمریکا عصر جدید جنگ خطربخش پنهان را شروع کرده و امروز محور اصلی راهبرد امنیت ملی آمریکا ادامه همین نوع جنگ است.
وی خاطر نشان کرد: اینکه چنین موضوعی اینگونه با واژه جنگ طراحی شده کاملاً جدی است و فشار برای تحمیل اراده، بحث و مکانیزم اصلی این شیوه جنگ از طریق حوزه های مالی و پولی است و تا وقتی مسئولان و نخبگان کشور درباره این موضوع به جمع بندی واحدی نرسند نشان و رویکرد و تصمیمات غلطی را درپیش می گیرند که نتیجه اش می شود اجرا نشدن اقتصاد مقاومتی.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل سامانه مالی را به عنوان یک سلاح در دست آمریکایی ها برای جنگ اقتصادی دانست و افزود: سؤال اینجاست که چرا علوم اقتصادی ما در دانشگاه ها به این موضوع نمی پردازد و همچنان روی موضوع کهنه رقابت های اقتصادی دروس را ارائه می دهد در حالیکه باید تعریف جدیدی از جنگ با ابزارها و ملاحظاتش در دانشگاه ها ارائه شود؟!
وی تصریح کرد: در جنگ اقتصادی تعیین الگوی مصرف بسیار اهمیت دارد اینکه زندگی اشرافی و مصرف زده را در قالب برنامه های رسانه ای ارائه کنیم قطعاً جامعه به این سمت و تأمین همین نیاز حرکت می کند.
جلالی کارکرد شبکه های اجتماعی را سنجش میزان فشار اقتصادی دشمن بر مردم دانست و افزود: آمریکایی ها از این طریق ساختار فرار اقتصادی مردم را پالایش می کنند ضمن آنکه برای پیروزیشان در این جنگ از منافقان ،بهایی ها ، جهودها، صهیونیست ها و سیا و همه ظرفیت هایشان استفاده می کنند.
وی تمرکز بر محدود کردن سپاه و وابستگانش را از نیت شوم دشمن دانست و که در داخل اجرا می شود در حالی که باید هم با تحریم های داخلی مقابله کنیم و هم با خواست دشمنان به مبارزه برخیزیم.
جلالی با اشاره به اینکه آمریکایی ها افرادی را که انگیزه تخریب اقتصاد کشور دارند دوست خود می دانند گفت: باید با فاسد و فساد اقتصادی با قاطعیت برخورد شود.
وی راهکار دیگر خود را در مواجهه با جنگ اقتصادی دشمن برطرف کردن نقاط آسیب پذیر کشور دانست و افزود: باید هم دلار را با قاطعیت از جریان مالی کشور حذف کنیم و هم اصلاح نظام بانکی ضرورتی جدی است و در این باره نباید تابع الگوهای خارجی و توصیه های بانک جهانی شویم.
وی در ادامه خواستار اعمال ترحیم های آگاهانه داخلی علیه کالاهای خارجی شد و گفت: باید این موضوع به فرهنگی عمومی تبدیل شود کمایانکه من از مراجع نیز شنیدم در شرایط فعلی خرید کالای خارجی که مشابه داخلی دارد حرام است.
سردار جلالی با تأکید بر تقویت تولید داخل که هم نیازهای ما را رفع کند و هم امکان تولید کالاهای تحریمی را بوجود آورد گفت: موشک که امروز ستون استراتژی دفاعی کشور است و راهبرد محور مقاومت محسوب می شود حاصل تلاش و مجاهدت شهید طهرانی مقدم است. محصولی که در آن 50 فناوری پیشرفته به کار رفته و آزمون و خطای بسیاری کرده تا به این پیشرفت برسیم.