شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ۵ قرارداد پژوهشی در حوزه ازیاد برداشت و بهبود تولید از مخازن، با مراکز علمی و پژوهشی کشور امضاء کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان،شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ۵ قرارداد پژوهشی
این قراردادها شامل بهبود روشهای پردازشی در مناطق نفتی سازند گچساران ، تعیین جهت و محاسبه مقدار شیب لایه های زیر سطحی با استفاده از اطلاعاتvsp، کاربرد ترکیبات نانو برای افزایش راندمان مواد تعلیق شکن جهت کاهش مصرف و هزینه ها، بررسی تاثیر تخلیه مخزن و دیگر عوامل موثر بر مچالگی لوله های جداری در میادین مارون و کوپال و ارائه راهکار جهت رفع چالش و تعیین منشا و پیش بینی روند گسترش سولفید هیدروژن در مخزن آسماری میدان مارون و ارائه راهکارهای مناسب جهت رفع آن است که با نمایندگان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و پژوهشگاه صنعت نفت امضاء شد.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اعتبار این قراردادها را بیش از ۴۵ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: حوزه ازدیاد برداشت برای مناطق نفت خیز جنوب بسیار با اهمیت است و بزرگترین محور فعالیت های شرکت محسوب می شود و از این رو جهت دهی طرح های پژوهشی به سمتی است که با توسعه روش های EOR و IOR به بهبود تولید کمک کند.
باقر پورقاسم افزود: در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و سایر شرکت های تابع وزارت نفت داده های VSP بسیاری در گذشته برداشت شده که با استفاده از روش های معرفی شده در این طرح امکان استفاده بیشتر داده های برداشت شده در گذشته فراهم می شود.
وی با توجه به هزینه بالای انجام شده برای برداشت این داده ها گفت: استفاده بهینه از نتایج آن همواره از اهمیت زیادی برخوردار بوده است و بررسی و استفاده از روش های نوین پردازشی که هزینه درحدود یک تا ۵ درصد از برداشت داده را شامل می شود مورد توجه بوده و از توجیه فنی و اقتصادی برخوردار است.
نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان خوزستان از نهم تا دیروز در محل نمایشگاه بین المللی اهواز برگزار شد.