نان این روزها قصه هزارو یک شبی است که با تغییرات روز به روز، هر بار قصه جدیدی برای مصرف کنندگان و نانوایان طرح میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، کمتر از دو هفته پیش خبر گران شدن نان بر سر زبان ها افتاد ، موضوعی که هدفش حل مشکلات مالی نانوایان و ارتقای کیفیت این قوت غالب بود.
این خبر در آخرین روز آذر از سوی رییس اتاق اصناف ایران اعلام شد.
علی فاضلی درصد افزایش قیمت نان را 15 درصد دانست و افزود: وزن چانه نیز همراه با افزایش قیمت بالا خواهد رفت.
این تصمیم از ابتدای دی برای عملیاتی شدن به نانوایان تهران اعلام شد و در حالی که مردم چشم انتظار تغییرات قیمت این کالای پرمصرف بودند ، افزایش قیمت نان متوقف شد؛ طرحی که قرار بود پس از 3 سال بازار نان را با تحول مواجه کند در اولین روز اجرا به درهای بسته خورد و عملیاتی شدن آن به بررسی های بیشتر و در زمانی دیگر واگذار شد.
پس از گذشت دوهفته از توقف طرح افزایش قیمت نان ، این کالا دوباره با ماجرایی جدید به سرخط خبرها آمد.
رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه قیمت فعلی نان غیر منطقی است ، گفت: هزینه دستمزد وخدمات در 3 سال گذشته 41 درصد افزایش یافته و این علاوه بر افزایش قیمت حامل های انرژی و دیگر هزینه هاست.
وی با اشاره به اینکه هزینه تهیه نان را نباید نانوا پرداخت کند ، ادامه داد: بخشودگی حق بیمه کارفرما و بخشودگی هزینه حامل های انرژی دو پیشنهاد اتا ق اصناف ایران به دولت به جای افزایش قیمت نان است.
فاضلی اجرایی شدن این دو پیشنهاد را مسکنی موقتی برای مشکل خبازان دانست و افزود: اجرایی شدن این دو پیشنهاد به تشکیل جلسه آینده ستاد تنظیم بازار و تصمیم هایی که گرفته می شود، بستگی دارد.
گزارش های میدانی از نانوایان نشان می دهد برای اجرایی شدن این تصمیم ، نظرهای موافق و مخالف زیادی وجود دارد.
برخی بخشودگی هزینه های حامل های انرژی را در کاهش هزینه های سربار موثر دانسته و برخی بی تاثیر می دانند.
بازهم نان و تعیین تکلیف آن به جلسه ای بستگی دارد که فعلا زمان برگزاری آن مشخص نیست.
گزارش : آسیه سلیمی