نخستین جشنواره دستاوردهای علمی در ورزش های پارالمپیک امروز در آکادمی ملی پارالمپیک با سخنرانی اشرفی آغاز شد.
وی افزود: این جشنواره با حضور دانش پژوهان برگزار شد که همت علمی خود را به تألیف و پژوهش در بنیادهای گسترش ورزش های پارالمپیک اختصاص داده اند.
اشرفی همچنین به این موضوع که چگونه دانش آموختگان دانشگاه، ثمره تلاش آکادمیک خود را در قالب پایان نامه و رساله، وقف پیشبرد ورزش های پارالمپیکی کرده اند ، اشاره کرد.
وی با بیان اینکه فعالیت این دو گروه مولد فکر، گروه سوم را به ایده پردازی برای تسهیل کار و زندگی ورزش تشویق می کند در خصوص اهداف برگزاری این جشنواره اظهار کرد: کمک به درک بنیادهای علمی توسعه ورزش های پارالمپیک، کمک به جهت دهی شغلی جوانان تحصیلکرده علاقمند در این حوزه، افزایش کمیت و کیفیت ادبیات موجود در این حیطه و نهایتا کمک به گسترش ورزش های پارالمپیک است.
اشرفی ادامه داد: کمیته ملی پارالمپیک دیدگاهی مبتنی بر علم و تجربه دارد و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران، درسال های گذشته اقدامات بسیاری برایگسترش ورزش های پارالمپیک انجام داده و بازخوردهای مفیدی از داخل و خارج دریافت کرده است.
دبیر کل کمیته ملی پارالمپیک و رئیس جشنواره دستاوردهای علمی در ورزش های پارالمپیک در بخش دیگری از سخنانش به دیدگاه کمیته ملی پارالمپیک به راهکارها و برنامه های این حوزه به بالندگی و شایستگی جامعه معلولان پرداخت و توضیح داد چگونه این هدف از طریق ورزش میسر می شود.
اشرفی گفت: بدیهی است سطوح خدمت رسانی این کمیته هنگامی ارتقا خواهد یافت که تعداد ورزشکاران شایسته، فرهیخته و شاداب افزایش یابد. از این دیدگاه ورزش های پارالمپیک باید ضمن افزودن قابلیت های بدنی جامعه هدف، سطح سلامتی انسان را بالا ببرد، در بهبود خلق وخوی تاثیرگذار باشد، احترام به قانون و رعایت حقوق دیگران را به آنان بیاموزد، و روح همزیستی آرامش بخش را در استان ها افزایش دهد.
وی افزود: همچنین این اقدامات امید به زندگی در معلولان را افزایش می دهد، چالش پذیری را در آنان بیشتر کند و نهایتا نگرش مثبتی نسبت به قابلیت های بدنی وذهنی آنها ایجاد کند.
در بخش پایان نامه «تاثیر آموزش راهبردهای برنامه ریزی عصبی کلامی بر خودکارآمدی عمومی، اعتماد به نفس ورزشی و عملکرد ورزشکاران یک تیم والیبال نشسته» توسط بهروز اکبرزاده، دانش آموخته دانشگاه علامه طباطبایی، برگزیده شد. همچنین در بخش مقاله برگزیده «رابطه عملکرد خانواده با استحکام ذهنی در ورزشکاران پارالمپیکی» توسط پژوهشگر، دکتر رخساره بادامی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان به عنوان مقاله برگزیده انتخاب شد. در بخش ایده برتر نیز «اپلیکیشن ترویج ورزش های همگانی افراد دارای معلولیت» توسط محمدرضا دشتی و مینا آروانه و «طراحی، ساخت و تولید دیسک های ورزشی یک، یک کیلو و نیم و دو کیلوگرمی» توسط علیرضا مختاری همامی انتخاب شدند. در بخش کتاب برگزیده نیز «کتاب جامع ورزش معلولین» تالیف دکتر یحیی سخنگویی و همراهان انتخاب شد.