عرضه مواد خوراکی ناسالم و کم ارزش که استانداردهای لازم را نداشته باشد در بوفه مدارس ممنوع است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکزمهاباد، با نواخته شدن زنگ تفریح، دانش آموزان برای خریدن خوراکی به سوی بوفه های مدارس می روند. خوراکی هایی که در بوفههای مدارس عرضه می شوند باید دارای پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضاء، علامت استاندارد و نام و نشانی کارخانه باشند.
محمدی معاون پرورشی وتربیت بدنی آموزش وپرورش شهرستان مهاباد می گوید: شش بازرس امسال از طرف آموزش وپرورش برای نظارت بر بوفه های مدارس تعیین شده اند و با بازدید از مدارس بر مواد خوراکی عرضه شده در بوفه های مدارس نظارت می کنند.
کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان مهاباد هم با بیان اینکه بازرسان بهداشت محیط بر وضعیت بوفه ها نظارت مستمر دارند،گفت: بازرسان شبکه بهداشت و درمان به صورت ماهانه مواردی مانند ساختمان بوفه، وضعیت کاشی کاری و مواد غذایی را که در بوفه ها عرضه می شود بررسی می کنند.
رحیمی افزود: فروش خوراکی هایی مانند نوشابه و دوغ گازدار،پفک و مواد دارای ارزش غذایی پایین دربوفه های مدارس غیرمجاز و ممنوع است و باید از ورود آن به مدرسه و بوفه ها جلوگیری شود.
مولودی،کارشناس تغذیه هم با اشاره به تأثیریک میان وعده مناسب و مغذی برحافظه کوتاه مدت، میزان یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان می گوید: مواد غذایی مانند میوه های خشک، خرمایا لقمه های سالم برای میان وعده دانش آموزان مناسب و مفید است.
بوفه های مدارس علاوه برتأمین بخشی از نیازهای تغذیه ای دانش آموزان در ایجاد ذائقه غذایی آنها نیز در آینده تأثیرگذار بوده و به همین سبب نوع مواد خوراکی که در بوفه ها عرضه می شود از اهمیت زیادی برخوردار است.
اما نکته قابل توجه دیگراینکه خانواده ها هم به نوبه خود در ارائه فرهنگ و الگوی تغذیه مناسب به دانش آموزان نقش مؤثری دارند و باید آنان را به خوردن غذاهای با ارزش و پرکالری به جای خوراکی های کم ارزش تشویق کنند.