دومین دوره جایزه مصطفی (ص) بزرگترین تندیس علمی جهان اسلام با حضور مسئولان و چهرههای علمی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در این رویداد به دو نفر از دانشمندان جهان اسلام جایزه مصطفی اهدا خواهد شد.
جایزه مصطفی بزرگترین تندیس علمی جهان اسلام است که هر دو سال یکبار به چهرههای علمی جهان اسلام اعطا میشود.
دور اول این رویداد سال ۱۳۹۴ برگزار شد و در این دوره هیأت داوران از میان ۲۴۱ طرح ارسالی، دو طرح دو دانشمند آن حوزه ict را به عنوان برگزیده انتخاب کردند.
پروفسور محمد امین شکر الهی، استاد تمام دانشکده انفورماتیک و علوم ارتباطات دانشکده فدرال سوییس منتخب این دوره جایزه مصطفی است.
وی پیشرفتهترین کد تصحیح خطای پیشرو (fec) برای شبکههای دیتا در جهان را با عنوان رپتو در سال ۲۰۰۱ اختراع کرد.
با استفاده از این اختراع ارسال داده تصحیح مضاعف، محافظت لازم در برابر اتلاف بستههای دیتا فراهم شده است که منجر به بازسازی دادههای پاک شده و یا از دست رفته میشود.
پروفسور شکر الهی به مدت ۱۰ سال نسخههای مختلفی از کد رپتور خود را برای تعداد زیادی از نرم افزارهای مختلف توزیع اطلاعات از جمله پخش آنلاین فیلم و ارسال داده به دستگاههای سیار طراحی و اجرا کرده است.
پروفسور سامی ارول گلنبی دانشمند کامپیوتر اهل ترکیه دیگر برگزیده این دوره جایزه مصطفی است.
وی عضو انجمن علمی ترکیه (بیلیم) و دارای مقام استادی گبور دنیس دانشگاه سلطنتی لندن است.
اساس روش شناسی عملکرد سیستم ICT مبتنی بر تئوری صف و راه حلهای مؤثر آن از لحاظ محاسباتی است.
دستاورد جدید پروفسور گلنبی که به شبکههای G. یا شبکههای گلنبی مشهور است، تنها پیشرفت بزرگ در این زمینه بعد از دهه ۱۹۹۰ است.
این اختراع نشان میدهد که میتوان عملکرد سیستمهای ict را که تلفیق کننده توابع مهم کنترلی هستند به صورت ریاضیاتی ارزیابی کرد.
این مراسم با حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، حجت الاسلام محمدی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، پروفسور سمیعی و شخصیتهای برجسته علمی بین المللی در تالار وحدت آغاز شد.