معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در استانهای مختلف کشور حدود ۱۳۰ مرکز تیپ یک (مرکز غربالگری سرطان) تأسیس کردیم که از این میان ۹۰ درصد از آنها به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ قاسم جان بابایی در دومین کنفرانس بینالمللی سرطان غرب آسیا که صبح امروز در مرکز همایشهای بینالمللی هتل ارم برگزار شد، افزود: امروزه سرطان یکی از مهمترین معضلات جامعه ما و یکی از علل اصلی مرگ و میر و ناتوانی است.
وی گفت: یکی از مهمترین موانع دسترسی به درمان سرطان نبود نیروی انسانی آموزش دیده است؛ با وجود اینکه تعداد زیادی متخصص و فوقتخصص در زمینه سرطان در کشور فعالیت میکنند، در حلقههای میانی نیروهای انسانی دچار عقبماندگی هستیم.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: یکی از اساسیترین اقدامات در حوزه بیماریها ثبت بیماری است که خوشبختانه در دو، سه سال اخیر ثبت سرطان در کشور ما آغاز شده است، ثبت سرطان به این علت اهمیت دارد که میتوانیم بفهمیم سیاستگذاریهای ما درست بوده است یا خیر؟.
وی گفت: بررسی سرطان سینه و پروستات نیز به زودی آغاز میشود و از همه همکاران مرتبط با بیماری سرطان درخواست میکنیم که در این زمینه با ما همکاری کنند.
جان بابایی افزود: باید شرایط را به سمتی ببریم که خدمات درمانی به شکل گروهی انجام شود، به این صورت که همه همکاران در تمام رشتههای پزشکی برای درمان بیماران با هم همکاری کنند، در مراکز تیپ سه نیز که مراکز پیشرفته درمانی هستند، متخصصان رشتههای مختلف انواع جراحیهای پیشرفته را انجام میدهند.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نوشتن پروتکلها و فایدلاینها برای سرطان اهمیت بسزایی دارد، باید سعی کنیم تا بتوانیم پروتکلها و فایدلاینهای متناسب با سطح کشورمان بنویسیم، در صورتی که این امر محقق شود سطحبندی خدمات نیز بهتر صورت میگیرد، باید خدمات را به اندازه امکانات هر شخص سطحبندی کنیم.