نماینده فلاورجان از پاسخ های وزیر کشور در خصوص بی برنامگی این وزارتخانه درباره توسعه و مدیریت روستاها قانع شد.
اصغر سلیمی سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در توضیح سوال موسوی لارگانی از رحمانی فضلی گفت: علت بی برنامگی وزارت کشور درباره توسعه و مدیریت روستاها چیست؟ چرا آقای وزیر برای اجرای برنامه ارسالی به مجلس شورای اسلامی درزمان اخذ رای اعتماد اقدامی نکرده است؟
وی افزود: دراجرای ماده 209 آییننامه داخلی مجلس مبنی بر بررسی سوال سید ناصر موسوی لارگانی موضوع در دستور جلسه کمیسیون شوراها قرار گرفت که به علت عدم حضور وزیر و اتمام مهلت مقرر و درخواست نماینده متقاضی مستند به تبصره 1 ماده 210 آییننامه داخلی مجلس سوال به صحن علنی ارجاع شد.
موسوی لارگانی در سوال از وزیر کشور: جمعیت روستایی از ۷۹ درصد به ۲۹ درصد کاهش پیدا کرده است
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از برنامههای سختگیرانه دولت ها برای روستاییان، گفت: سنگاندازی دولتها در جریان کار تولیدی روستاییان همچون اخذ مالیاتها سبب شده است آنها عطای کار در روستاها را به لقایش ببخشند و به شهرها مهاجرت کنند.
سیدناصر موسوی لارگانی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 8 آذر) مجلس شورای اسلامی، در تشریح سوال خود از وزیر کشور مبنی بر علت بیبرنامگی وزارت کشور درخصوص توسعه و مدیریت روستاها افزود: آقای رحمانی فضلی آمار و ارقامی دادند که بر اساس آن روستاها باید مدینه فاضله باشد اما حقیقت این نیست. این در حالی است که با وجود گذشت نزدیک به 4 دهه از پیروزی انقلاب روستاها همچنان از امکانات اولیه محروم هستند و توسعه آنها با چالشهای متعددی رو به روست.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: روستاییان همچنان با مسائلی همچون فقر، بی آبی و جادههای خاکی و صعب العبور رو به رو هستند این در حالی است که دائماً با تسلط محیط زیست بر آنها دست و پنجه نرم می کنند. این در حالی است که مقام معظم رهبری تأکیدات بسیاری بر توسعه روستاها داشتهاند به همین منظور سال گذشته اجازه دادند حدود 500میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای آبرسانی به روستاها برداشته شود.
وی با بیان اینکه رسیدگی نکردن به روستاها سبب شده است نیروی انسانی که باید امنیت غذایی و تولیدی کشور را بر عهده داشته باشد و یک سرمایه انسانی محسوب می شود به شهرها مهاجرت کند و این نیروها در حال از دست رفتن هستند، افزود: این جمعیت که زمانی تولیدکننده بود و برای ارتقای کشور تلاش میکرد تا نیازی به کشورهای دیگر نداشته باشیم و از این طریق تهدیدها و فشارها خنثی میشد اما اکنون منفعل و نیازمند باشند.
موسوی لارگانی با بیان اینکه جمعیت روستایی از 79 درصد به 29 درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: برنامههای سختگیرانه دولتها برای روستاییان از جمله دلایل کاهش این جمعیت است، به عنوان مثال چه دلیلی دارد از کشاورز مالیات سنگین بابت چاه آب گرفته شود؟ همچنین هزینه های تولید آنها به طور کلی بسیار بالاست.
وی همچنین از وزیر خواست برنامههای خود را در طول زمان وزارت در دولت قبلی و فعلی شرح دهد و بگوید تاکنون چقدر اجرای شده است چرا که با آمار و ارقام نمیتوان وضعیت نامناسب روستاییان را توجیه کرد.
موسوی لارگانی گفت: حاشیهنشینی معضلات اجتماعی زیادی ایجاد کرده است و بیداد می کند متاسفانه سوء مدیریت وزارت کشور باعث شده است اکثر جوانان روستایی گرفتار مواد مخدر و معتاد شوند به نظر میرسد وزارت کشور مدیریتی را که باید برای توسعه روستاها داشته باشد انجام نداده است و همچنین بندهای مربوط به توسعه روستایی نیز اجرا نشده است.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی، افزود: بخشداری ها به حیاط خلوت تبدیل شده است و محل سیاست زدگی و سیاسی بازی شده است.
وی یادآور شد: چه برنامه ای برای جمعیت روستایی مولد انجام شده است؟ متاسفانه جمعیت روستایی به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب در حوزه توسعه روستایی رو به کاهش است این در حالی است که باید به گونه ای برنامه ریزی شود که تهدیدات و تحریم ها علیه کشور تاثیرگذار نباشند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: متاسفانه توسعه روستایی در کشور ما با چالشهای متعددی مواجه بوده و راهبردها و راهکارها در زمینه توسعه روستایی موفقیتآمیز نبوده است و هنوز روستاییان با مشکلاتی مانند امنیت غذایی، فقر و بهداشت و سایر مشکلات دست و پنجه نرم می کنند و معابر هنوز بهسازی و بازسازی نشده است.
موسوی لارگانی با تاکید بر لزوم مقاوم سازی مسکن روستاییان، با یادآوری تخریب مساکن روستاییان در زلزله اخیر، تصریح کرد: یکی از متولیان و مسئولان مربوط در زمینه مقاومسازی، وزارت کشور و شخص وزیر کشور است. اگر هم دولت پیشنهادی در بودجه ارائه کند مجلس از آن حمایت خواهد کرد.
موسوی لارگانی با بیان اینکه زمینه کار و فعالیت برای روستاییان فراهم نشده است و در حال مهاجرت به شهرها هستند، تصریح کرد: باید به روستاییان هم مانند شهروندان خدمات لازم ارائه شود. متاسفانه برخی آییننامههای دست و پا گیر وجود دارد که به جای رونق روستاها، مانع ماندن مردم در روستاها میشود. مثلا در شهرها ساختمان ۴۵ متری هم داریم ولی یک فرد روستایی که ۱۰۰ متر زمین دارد اجازه ساختن آن را ندارد و میگویند باید زمین او ۲۰۰ متر باشد.