شهیده زینب کمایی 14ساله که درسال 1360در شاهین شهر اصفهان به دست منافقان ترورشد بعنوان شهید شاخص دانش اموزی معرفی شد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اصفهان، زینب کمایی دانش آموز شهیدی که مبارز بود و با ایمان و تقوا همسایه دیوار به دیوار ؛ این جمله بر سر برگ تمام دفترهایش دیده میشد: «میخواهم لحظهای فراموش نکنم که در محضر خداوند هستم و هیچگاه گناه نکنم.»
نوجوانی خودساخته که در دفتر خودسازی اش جدولی برای محاسبه اعمالش کشیده بود: از نماز به موقع، یاد مرگ، همیشه با وضو بودن، خواندن نماز شب، نماز غفیله و نماز امام زمان(عج)، ورزش صبحگاهی، قرآن خواندن بعد از نماز صبح، حفظ سورههای قرآن کریم، دعا کردن در صبح و ظهر و شب.. تا کمتر گناه کردن.
برنامههای خودسازی اش را در این دفترمینوشت و آخر هفته به خودش نمره میداد. بعد هم نمودار خودسازی یک هفتهاش را ترسیم میکرد که ببیند این نمودار صعودی است یا نزولی.
زینبِ شهید با این سبک زندگی سرمشقی نیکو شد نه فقط برای دانش آموزان هم عصرش بلکه برای همه عاشقان شهادت در همه دوران ها.
دانش آموزی که در وصیت نامه اش هم از شهادت و راه شهیدان گفته بود: «از شما عاشقان شهادت میخواهم که راه این شهیدان به خون خفته را ادامه دهید، هیچ گاه از پشتیبانی امام سرد نشوید، همیشه سخن ولیفقیه را به گوش جان بشنوید و به کار ببندید.»
و امروز سه هزار دانش آموز اصفهانی در خیمه حسینی گلستان شهدای اصفهان گردهم آمدند تا یاد و خاطره شهیده «زینب کمایی» و 36هزار شهید دانش آموز کشور را گرامی بدارند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزات آموزش و پرورش در این یادواره، شهیده زینب کمایی را سرآمد شهدای دانش آموز در فعالیتهای انقلابی و دینی دانست و گفت: امسال شهیده «زینب کمایی» به عنوان شهید شاخص دانش آموزی انتخاب شده است.
مهدی فیض افزود: زینب با پول توجیبی هایش گل و کتاب میخرید و به ملاقات مجروحان جنگی میرفت و با آنها در زمینههای مختلف، به ویژه حجاب و حمایت از امامخمینی(ره) مصاحبه و سخنان مجروحان را برای دانشآموزان بازگو میکرد.
فرمانده سپاه صاحب الزمان استان اصفهان هم در این یادواره گفت: زینب زمانی به شهادت رسید که در چهره پیچیده نفاق توانست فرهنگ انقلاب را ترویج کند.
سردار سلیمانی با اشاره به اینکه او جزو 1700شهید ترور است افزود:او شهیدی است که منافقان او را تنها به جرم داشتن حجاب و شرکت در راهپیمایی علیه بدحجابی به شهادت رساندند.
خواهرِ زینب هم در این یادواره گفت:نامش را مادربزرگش میترا انتخاب کرد اما او از نامش ناراضی بود و به همه میگفت من را زینب صدا کنید.
مینا کمایی به ساده پوشی زینب و روزههای مداوم و افطارهای ساده و نماز شبهای طولانی و بیصدایش اشاره کرد و افزود:او در سجده هایش اشک می ریخت و برای امام خمینی(ره) دعا می کرد.
وی از مبارزات انقلابی زینب گفت و اضافه کرد: او فعالیت های سیاسی اش را در مدرسه راهنمایی شهرزاد آبادان شروع کرد؛ روزنامهدیواری مینوشت، سر صف قرآن، شعر انقلابی و دکلمه میخواند وبا کمونیستها و مجاهدین خلق جرّ و بحث میکرد.
«مینا» از علاقه خواهرش به شهدا هم گفت و افزود: زینب برای تشییع شهیدان به گلستان شهدای اصفهان میرفت و همیشه میگفت: «شهادت فقط در جبهههای جنگ نیست؛ اگر انسان برای خدا کار کند و به یاد او باشد و بمیرد، شهید است».
وی در این یادواره،زینب را شهید راه حجاب معرفی و اضافه کرد: در سال 1360 زینب مسئول جمعآوری بچههای مدرسه برای شرکت در راهپیمایی علیه بیحجابی در شاهین شهر شد و منافقان از همان جا زیر نظرش گرفتند.
خواهرِ زینب ادامه داد: این کوردلان خواهرش را در آخرین نماز مغرب اسفند همان سال، هنگام بازگشت از مسجد ربودند و با گره زدن چادرش او را خفه کرده و به شهادت رساندند.
پیکر پاک زینب، سه روز بعد پیدا شد و با پیکرهای غرقِ به خون 360 شهید عملیات فتح المبین در اصفهان تشییع و در گلستان شهدای اصفهان به خاک سپرده شد.
امروز در یادواره ملی شهیده «زینب کمایی» و 36هزار شهید دانش آموز کشور ،کتاب مشق آخر و کتاب صوتی راز درخت کاج رونمایی شد.
کتاب مشق آخر نوشته سمیه لندی اصفهانی ،زندگینامه شهید کمایی و شش شهید شاخص دانش آموز( شهیده سهام خیام،ناهید فاتحی کرجو،سیده طاهره هاشمی،سودابه آشتیانی ،ایران قربانی و شهناز محمدی زاده) است.
کتاب صوتی راز درخت کاج هم ؛ کتاب شش ساعته صوتی و نتیجهگفت وگو با مادر شهیده زینب کمایی است.
در این کتاب مادر زینب برای اثبات مظلومیت دخترش در جریان ترور منافقین، بیماری و شرایط نامطلوب جسمی خود را از یاد برده و با انگیزه بالایی به سوالات نویسنده «معصومه رامهرمزی» پاسخ می دهد.
اکنون،35 سال از شهادت این دانش آموزِ مبارز می گذرد اما یادش تا همیشه تاریخ، زینت بخش دفتر انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس باقی می ماند و راه و روش زندگی اش مسیر روشن امروز و فردای همه دانش آموزانِ ایرانی است.
نگارنده:مرضیه قاسمی