وزارت امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: از ابتدای شروع بکار دولت یازدهم در سال ۱۳۹۲، برغم تنگناهای مالی، تاکنون حتی یک ریال از بانک مرکزی استقراض نشده است.
قانون محاسبات عمومی کشور به عنوان ابزار اجرایی - مالی تمام موارد ابهام زا را به درستی تبیین کرده است، ازجمله ماده (24) که مقرر کرده است :«تنخواه گردان خزانه عبارت است از اعتبار بانکی در حساب درآمد عمومی کشور نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که به موجب قانون اجازه استفاده از آن به میزان معین در هر سال مالی برای رفع احتیاجات نقدی خزانه در همان سال به وزارت امور اقتصادی و دارایی داده می شود و منتها تا پایان سال واریز می شود.
همچنین در تبصره ماده (1) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت رقم تعیین شده در ماده (24) قانون محاسبات عمومی کشور را به این شرح مشخص کرده است: میزان تنخواه گردان خزانه 3% بودجه عمومی دولت تعیین می شود.
وزارت اقتصاد تصریح کرده است : استفاده خزانه از ظرفیت تنخواه گردان با اجازه قانون بوده و مبلغ آن نیز کاملاً شفاف و روشن است؛ به میزان 3% بودجه عمومی دولت.
استفاده از این مزیت قانونی برای رفع احتیاجات نقدی خزانه در طول سال مالی و بطور مستمر انجام می شود و در پایان هر سال مالی مبلغ مذکور به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز و تسویه می شود.
در سالهای 1392 (شروع به کار دولت یازدهم) و تاکنون که دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران است، ریالی از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران استقراض نشده، هر چند دولت برای تامین اعتبارات بر عهدهاش با مشکلات عدیده ای مواجه بوده است.
دوم اینکه دولت یازدهم و دوازدهم تا این تاریخ ، هیچگونه کسری بودجهای نداشته است که اقدام به استقراض از سیستم بانکی کند.