فرمانده ارتش پاکستان: نیروهای نظامی فقط مسئولیت حفاظت از ساختمان های حساس دولتی را بر عهده دارند و هرگز در عملیات پلیس علیه تحصنکنندگان حضور نخواهند یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، نشست مقامات بلند پایه نظامی و دولتی پاکستان پس از درگیری نیروهای پلیس با تحصنکنندگان در «فیض آباد» در نزدیکی پایتخت این کشور برگزار شد.
در این نشست «شاهد خاقان عباسی» نخست وزیر پاکستان، ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش، «احسن اقبال» وزیر کشور، «شهباز شریف» سروزیر ایالت پنجاب، سرلشکر «نوید مختار» رئیس سازمان اطلاعات ارتش و دیگر مقامات نظامی و دولتی پاکستان حضور داشتند.
منابع آگاه اعلام کردند در این نشست فرمانده ارتش پاکستان گفت: نیروهای نظامی فقط مسئولیت حفاظت از ساختمان های حساس دولتی را بر عهده دارند و هرگز در عملیات پلیس علیه تحصنکنندگان حضور نخواهند یافت.
در این نشست توافق شد دولت و نیروهای پلیس از طریق مذاکره با تحصن کنندگان مشکل بوجود آمده را پایان دهند.
فرمانده ارتش به نخست وزیر گفت: مردم احترام ویژهای برای ارتش قائل هستند و ارتش نمی تواند علیه آنان اقدام کند و این اعتماد مردم را از بین ببرد.
فرمانده ارتش از نخست وزیر خواست هرچه سریعتر با شناسایی افرادی که در حذف قانون «سوگند ختم رسالت پیامبر صل الله علیه و آله» نقش داشتند، براساس قانون با آنان برخورد کند.
وی تاکید کرد: هرگز اعمال قدرت به نفع منافع ملی نیست.
فرمانده ارتش همچنین گفت: پخش برنامه های خبری هر چه سریعتر آغاز شود.
پس از این نشست فعالیت و پخش شبکه های اجتماعی و خبری در پاکستان از سرگرفته شد.
جمعی از اعضای «تحریک لبیک یا رسول الله پاکستان» به رهبری «خادم حسین رضوی» در اعتراض به حذف قانون «سوگند به ختم نبوت» از فرم نامزدهای مجلس ملی، از 22 روز پیش در اطراف اسلام آباد پایتخت این کشور اقدام به برپایی خیمه کردند و برکناری وزیر قانون و دادگستری کشور را خواستار شدند.
تحصن این افراد در این مدت در منطقه فیض آباد سبب ایجاد ترافیک و بروز مشکلاتی برای مردم شهرهای اسلام آباد و راولپندی شده است.
دادگاه اسلام آباد چند روز پیش «احسن اقبال» وزیر کشور را به دلیل بسته شدن خیابان های اصلی پایتخت، احضار کرد و قاضی با انتقاد شدید از دولت به علت بی توجهی به دستور دادگاه برای بازگشایی خیابان های اصلی پایتخت و پایان دادن به تحصن، خواستار پاسخگویی شد.
وزیر کشور نیز به دادگاه اعلام کرد که دولت برای جلوگیری از بروز تنش و درگیری، روند مذاکره با تحصن کنندگان را دنبال می کند.
وزیر کشور پاکستان تا جمعه شب سوم آذرماه به معترضان مهلت داده بود که محل اعتراض را ترک کرده و به این اعتراض ها پایان دهند.
اعتراض حزب «تحریک لبیک یا رسول الله پاکستان» در حالی است که دولت قانون سوگند ختم نبوت پیامبر (ص) را برای نامزدهای نمایندگی مجلس ملی اصلاح کرد و مجلس ملی پاکستان هم در مصوبه ای قانون «سوگند به ختم نبوت» در فرم ثبت نام نامزدهای مجلس را به حالت قبلی خود بازگردانده است.
طرفداران حزب «تحریک لبیک یا رسول الله پاکستان» خواستار برخورد با عاملان اصلاح قانون انتخابات این کشور که منجر به حذف قانون «سوگند به ختم نبوت» در فرم ثبت نام نامزدهای مجلس شد هستند.