رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه: زندگی مردم جامعه با وقف گره خورده است و مهمترین مراکز اقتصادی و اجتماعی امروز موقوفه هستند، اما متأسفانه خدمات موقوفههای کشورمان مورد غفلت قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی در سومین نشست تخصصی هماندیشی راهکارهای توسعه موقوفات قرآنی با بیان اینکه مردم از خدمات بسیاری از امکانات جامعه به عنوان موقوفه بهره میبرند، گفت: این در حالی است که این خدمات اطلاعرسانی نمیشود و اگر بخواهیم مردم نسبت به وقف اهتمام داشته باشند باید خدمات گذشته وقف را به مردم اطلاعرسانی کنیم که در این بخش هم ضعف داریم.
وی با بیان اینکه همه مساجد کشور موقوفه هستند، اما ما به عنوان موقوفه به خدمات آن نپرداخته ایم گفـت: از گذشته دور از آثار و برکات وقف بهرهمندیم، اما خدمات وقف را بیان نمیکنیم، به طور مثال مساجد که امام راحل عنوان کردند سنگر است و انقلاب از مساجد آغاز شد و بقاء آن نیز به مساجد متکی است فضایی است که هم فضایش و هم امکانات آن موقوفه است حال آنکه به موقوفه بودن آن توجه خاصی نمیشود و باید خدمات مسجد به عنوان موقوفات مردمی اطلاعرسانی شود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: بیش از ۷۰ هزار مسجد وجود دارد که باید خدمات آنها به عنوان موقوفه اطلاع رسانی شود، حوزههای علمیه همه موقوفه هستند که به خدمات آنها به عنوان موقوفه پرداخته نمیشود، حوزه علمیه دارالشفاء و فیضیه هم وقف است و علماء زیادی از درون همین فضاهای وقفی به درجه رفیع و مقام عالی رسیدهاند.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه بیش از ۱۵ هزار حسینیه، تکیه و هیأت موقوفه در کشور وجود دارد و هیچکس از خدمات آن به عنوان موقوفه خبر ندارد گفت: این در حالی است که بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ موقوفه فرهنگی، علمی، آموزشی و تبلیغی وجود دارد، همچنین تعدادی از دانشگاه ها، مدارس آموزش و پرورش، کتابخانه و مراکز پژوهشی همه موقوفه هستند که باید اطلاع رسانی شوند.
وی با اشاره به وجود بیش از هزار و ۴۰۰ موقوفه درمانی در کشور گفت: ۱۳۳ بیمارستان موقوفه در کشور و ۳۰ بیمارستان موقوفه در تهران وجود دارد، اما دریغ از اینکه به خدمات آنها اشاره شود، همچنین در مورد خدمات ورزشی ۴۷۹ مجموعه ورزشی موقوفه در استانها و ۶۶ مرکز ورزشی موقوفه در تهران وجود دارد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه وقف از برکات این ملت است و خدمات امروز ما سرمایه گذشتگانی بودند که برای آیندگان باقی گذاشتهاند، افزود: زندگی مردم جامعه با وقف گره خورده است و مهمترین مراکز اقتصادی موقوفه هستند مانند بازارهای استانها که به هر علتی این خدمات مغفول مانده است.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به اینکه وقف برای مردم است و باید مردم آن را هدایت و اداره کنند، گفت: متأسفانه تحت تاثیر القائات استعماری از خدمات وقف غافل شدیم و باید خدمات وقف را با گزارش مستند برای نخبگان بیان کنیم.
وی با بیان اینکه باید وقف مردمی به وجود بیاید و از مشارکت مردم در موقوفات استفاده کنیم، افزود: همچنین باید به امور خیر مردم جهت صحیح داد که بیایند وقف کنند تا ماندگار شود باید به مردم بگوییم که وقف هم ماندگار است و هم سود مالی دارد اگر اقدامی را انجام دهیم که باقی بماند و نسل آینده از آن استفاده کنند بسیار مؤثر است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید براینکه باید وقف را برای مردم ملموس و قابل درک تعریف کنیم، گفت: به عنوان مثال در زلزله اخیر کرمانشاه ایجاد موقوفات و مشارکت اوقاف در خدمات رسانی به مردم قابل درک بود.
حجت الاسلام محمدی افزود: شبههای است که میگوید اگر چیزی را وقف کنید سازمان اوقاف از شما میگیرد که این دروغ است، زیرا ما کمک میکنیم و به واقف تولیت مال را میدهیم، مهمترین مسألهای که وجود دارد شفافیت مالی موقوفات است.
وی با بیان اینکه از طریق سامانهها تسهیلات و خدمات به واقفین ارایه میشود، گفت: نکته دیگر ایجاد وقف جمعی و مشارکتی است که مردم دوست دارند در این امر خیر نقشی داشته باشند، یکی از نیازها در جامعه چاپ قرآن برای مناطق مختلف کشور و حتی خارج از کشور است که باید مشارکت عمومی و مردمی صورت گیرد.
این نشست تخصصی با حضور جمعی از مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه و مسؤولان و مدیران قرآنی کشورمان برگزار شد.