به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ بر اساس تازه ترین پژوهش های زیست محیطی ، با توجه به رواج استفاده از لامپ های ال.ای.دی ، آلودگی نوری در شب در سطح جهانی رو به افزایش است.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از واشنگتن، نشریه پیشرفت های علمی آمریکا براساس تصاویر ماهواره ای نوشت، روشنی های مصنوعی در سطح کره زمین از سال 2012 تا 2016 سالانه از لحاظ روشنایی و اندازه 2.2 درصد افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، یافته های جدید هفته اخیر که از ماهواره تشعشع سنجی(رادیومتر) دریافت شده نشان می دهد تولید نورهای مصنوعی از اکتبر 2011 تاکنون رو به افزایش بوده است.
در سطح جهانی، افزایش تولید نور که ارتباط نزدیکی با افزایش تولید ناخالص داخلی کشورهای در حال توسعه دارد با سرعتی چشمگیر رو به گسترش است.
از سویی دیگر، پژوهشگران معتقدند وجود برخی مشکلات فنی چه بسا سبب شود طول موج زیر 500 نانومتر یا همان رنگ آبی به دلیل وجود برخی از سخت افزارهای ماهواره ای از تشخیص دور بماند که در این صورت وجود چنین مشکلی مانع از تشخیص دقیق آلودگی نوری خواهد شد.
کریستوفر کیبا از مرکز پژوهش علوم زمین شناختی آلمان که سرپرست گروه تحقیقاتی را برعهده دارد ، با اشاره به نورانی تر شدن زمین در شب گفت« به رغم انتظار معمول اما بسیاری از کشورها، شبها در مقایسه با گذشته روشن تر شده اند.»
در برخی از نورانی ترین کشورهای جهان، همچون آمریکا و اسپانیا، درجه تابش خورشید ثابت است در حالی که در بسیاری از کشورهای آمریکای جنوبی ، آفریقا و آسیا چنین روندی در حال پیشرفت است.
تشخیص میزان استفاده از فن آوری لامپ های ال.ای .ای .دی که نیاز به انرژی برق کمتری دارند و در عین حال کیفیت بیشتر نوردهی دارند از دیگر محورهای یافته های علمی اخیر به شماری می روند.
پژوهشگران هشدار دادند عدم دسترسی به نور شب یا کاهش نور شب می تواند پیامدهای نگران کننده ای در سلامت انسان، اکوسیستم و حتی مطالعات نجوم داشته باشد.
برخی از فعالان حوزه علم و محیط زیست معتقدند، استفاده از نور مصنوعی به عنوان آلاینده زیست محیطی آثار مخرب و منفی بر بسیاری از اعضای بدن، از باکتری تا پستانداران شامل انسان بر جا خواهد گذاشت.