استان اصفهان با تولید سالانه ۱۲۵هزار تن فرآوردههای نسوز نیمی از نیاز کشور را تامین میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیرعامل شرکت فرآورده های نسوز اصفهان، این استان را قطب نخست تولید فرآورده های نسوز در کشور دانست و گفت: توجه به کیفیت و بومی سازی فرآورده های نسوز در هفت کارخانه تولیدی استان علاوه بر افزایش 20درصدی تولید و کاهش50 درصدی توقفات کوره ها، صرفه جویی کلانی را در هزینه های بخش صنعت بویژه فولاد و سیمان داشته است.
سعید لقمانی افزود: بیش از 300نوع فرآورده نسوز شامل آجر شاموتی، آلومینی،کربن منیزیتی و منیزیت کرومیتی در اصفهان تولید می شود.
وی گفت: متخصصان شرکت فرآورده های نسوز اصفهان توانسته اند با دستیابی به دانش فنی ساخت سقف یکپارچه کوره های قوس الکتریکی که پیش از این در انحصار کشورهای آلمان و اتریش بود کمک بزرگی به صنعت کشور کنند.
وی با اشاره به اینکه با دستیابی به این فناوری از خروج سالانه دو میلیون و 500هزار دلار ارز از کشور جلوگیری شده گفت: سقف های خارجی 250درجه ذوب را نگهداری می کرد اما نمونه داخلی تولید شده در این شرکت توانسته 500 درجه ذوب را رکورد بزند.
لقمانی همچنین تولید آجر نسوز منیزواسپینری را که در صنعت نفت و گاز کاربرد دارد دستاورد دیگر این واحد صنعتی بیان کرد وگفت: فناوری ساخت این آجر پیش از این در انحصار کشور آلمان بود که با دستیابی به دانش فنی آن از خروج سالانه 5میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری شده است.
وی گفت: قرار است تا پایان سال با بومی سازی 12محصول جدید و اجرای دو طرح توسعه گامی دیگر برای کاهش وابستگی مواد اولیه نسوز و مواد مورد نیاز صنعت برداشته شود.