هند بیش از 200 میلیون مسلمان دارد و بعد از اندونزی این کشور دومین مرکز تجمع مسلمانان در جهان است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو ؛ همایش ملی شریعت اسلام و جامعه معاصر مسلمان هند در دانشگاه اسلامی همدرد دهلی نو آغاز شد.
در این همایش دو روزه اندیشمندان و علمای مسلمان دیدگاه های خود را درباره پویایی قوانین و شریعت اسلام در ادوار مختلف بیان می کنند.
دکتر سید حسنین رییس دانشگاه اسلامی همدرد گفت: جوامع دچار تغییرات می شوند ما در این نشست چگونگی انطباق تغییرات جوامع بشری را با قوانین اسلامی و قرآن بررسی خواهیم کرد.
توانایی پاسخگویی شریعت اسلام به نیازهای انسان در دنیای مدرن و توجه به همه جنبه های زندگی فردی و اجتماعی از موضوعاتی بود که سخنرانان در این همایش مطرح کردند.
دکتر مولانا مفتی مکرم امام جماعت مسجد فتحپوری دهلی در این همایش گفت: در شریعت اسلام به همه امور زندگی از جمله معاملات و تعاملات اجتماعی توجه شده است. قوانین اسلامی براساس قرآن تدوین شده و جامعیت دارد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا صالح نماینده جامعه المصطفی العالمیه در هند هم به ضرورت وجود اجتهاد و نقش زمان و مکان در اجتهاد اشاره کرد و افزود: دین اسلام و قرآن با فطرت انسان هماهنگ است و در همه تعالیم اسلام و آیات قرآن انسان را به عقل و اندیشه و تفکر دعوت کرده است.
وی فرانژادی بودن و توجه به زندگی مادی و معنوی انسانها را از ویژگی های اسلام و قرآن برشمرد و گفت: اسلام همه مسلمانان را به وحدت و حفظ امت واحده فرامی خواند.
ریاض عباس سفیر سوریه در هند هم که مهمان ویژه ی این همایش بود کج فهمی ها از قوانین اسلامی را سبب بروز مشکلات در جوامع اسلامی دانست و افزود: دین اسلام برای صلح و محبت آمده است و برخی کشورها تلاش می کنند با توطئه و تفرقه بین مسلمانان به اسلام ضربه بزنند.
هند بیش از 200 میلیون مسلمان دارد و بعد از اندونزی این کشور دومین مرکز تجمع مسلمانان در جهان است.
مصاحبه ها:
1- دکتر سید حسنین رییس دانشگاه همدرد دهلی
2- مولانا دکتر مفتی مکرم از علمای اهل سنت هند
3- حجت الاسلام محمد رضا صالح رییس جامعه المصطفی العالمیه در هند
4- ریاض عباس سفیر سوریه در هند