به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سید رضا صالحی امیری در نشست اصحاب فرهنگ و هنر با تقدیر از حضور فرهیختگان عرصه هنر و تسلیت به مناسبت جان باختن تعدادی از هموطنان در زلزله غرب کشور گفت: گفت و گو مسیرهای سخت را برای ما هموار می کند، شناخت را افزایش و همچنین حرکت مشترک ایجاد می کند و درنهایت برای مسیرهای بن بست راه هایی برای عبور انتخاب می کند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه در جامعه ای که در آن گفت و گو شکل نمی گیرد انسان ها نسبت به هم بیگانه اند افزود: ما با دنیا گفت و گو و مذاکره می کنیم، اما متاسفانه با خودمان گفت وگو نمی کنیم؛ از این منظر برای رسیدن به هدف واحد، تعالی توسعه و اشتراک گفتمانی، فرهنگی و اجتماعی نیاز به گفت و گو داریم.
وی با بیان اینکه تهران نیازمند دمیدن روح جدیدی است که ما از آن به عنوان فرهنگ و هنر نام می بریم گفت: روح فرهنگ یعنی فضایل، اخلاق، انسانیت، سازگاری اجتماعی، انسجام اجتماعی، وفاق اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی و رضایت اجتماعی، ضمن اینکه روح فرهنگی به معنای با هم بودن و فهم مشترک داشتن به مسایل است.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ادامه داد: برای اینکه بتوانیم جامعه نرمی داشته باشیم باید ارزش های فرهنگی را در این سرزمین، این جغرافیا و این کلان شهر احیا کنیم.
صالحی امیری با تاکید بر اینکه امروز باید برای انبوهی از چالش های اجتماعی در کلان شهر تهران نقطه روشنی داشته باشیم تصریح کرد: امروز مسئله حاشیه نشینی، ایدز، طلاق، ناامنی و ده ها مسئله دیگر روح شهر را آزرده کرده است و برای دفع این آزردگی باید نسخه های عاجل تجویز کرد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه امروز به بزرگان فرهنگ و هنر به عنوان سرمایه اصلی برای ارتباط با متن جامعه نیاز داریم گفت: برای گفت وگو با مردم و درک روشنی از مطالبات آنان به اصحاب فرهنگ و هنر نیازمندیم و بر این باوریم که زبان مشترک بین این قشر با جامعه وجود دارد و از این منظر اصحاب فرهنگ و هنر را حلقه های ارتباطی با متن جامعه می دانیم.
صالحی امیری با مخاطب قراردادن اصحاب فرهنگ و هنر عنوان کرد: دعوت ما از شما اظهار این مطالبه و انتظار کمک است تا یاری کنید روح لطیف ادب، اخلاق و هنر در این شهر دمیده شود.
وی با تاکید بر نیاز شهر تهران به کتاب، فیلم، سینما، موسیقی و تئاتر خاطر نشان کرد: ما به انسان هایی نیاز داریم که چهره این شهر را چهره لطیف، نرم و اخلاقی تصویر کنند.
وی با تاکید بر اینکه جامعه برای عبور از آسیب های اجتماعی نیاز به تخلیه اجتماعی دارد عنوان کرد: این تخلیه اجتماعی باید در قالب نشاط، امید و وفاق اجتماعی شکل گیرد و این ممکن نیست مگر آن که بتوانیم بسترهای این نشاط را ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: اگر نپذیریم فرزندان ما در فضاهای رسمی و قانونی با استفاده از ابزارهای هنری و فرهنگی نقش اجتماعی داشته باشند، باید در زیرزمین های این شهر شاهد آسیب های فراوان باشیم.
صالحی امیری با تاکید براینکه ریشه مشکلات تهران فرهنگی و اجتماعی است تصریح کرد: برای عبور از این مشکلات باید برنامه روشن و شفاف داشته باشیم، بر همین اساس در آغاز تلاش می کنیم تا با تجلیل درست از وضعیت موجود و تصویر صحیح از وضعیت مطلوبی که در پیش خواهیم داشت برنامه روشنی را تصویر کنیم.
وی گفت: برنامه روشنی که در آن شهری داشته باشیم تا انسان ها با هم سازگار باشند و از خشونت، ناامنی، بی اعتمادی، نارضایتی، انگ زنی و تخریب خبری نباشد؛ شهری داشته باشیم که صدها عامل بداخلاقی و ناامنی هر روز در آن شکل نگیرد؛ شهری داشته باشیم که انسان ها شهر را زندان خود فرض نکنند و این ممکن نیست مگر آن که باور کنیم باید نقطه آغازین را از فرهنگ و جامعه شروع کنیم.
صالحی امیری ادامه داد: از این منظر معتقدیم که امنیت در فضای امروز که شامل امنیت اخلاقی، اجتماعی، زیستی و جانی است باید مورد توجه قرار گیرد؛ وقتی شهری ناامن می شود، یعنی زندگی برای انسان ها سخت ودشوار خواهد شد.
صالحی امیر با اشاره به اینکه برنامه های فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران به سمت تقویت هویت اسلامی، انقلابی،ایرانی و توسعه مشارکت های شهروندی و فرهنگ شهروندی حرکت خواهد کرد گفت: ما جامعه سلامت محور را دنبال می کنیم و معتقدیم که باید اقتصاد فرهنگ در این شهر رشد و گسترش بیشتری پیدا کند و فضاهای جدید فرهنگی ایجاد خواهد شد تا امکان بهره برداری بیشتری از آن ها باشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: باید فن آوری های جدید و فضای مجازی را به استخدام بگیریم و به تبع آن شهروندانی نیز با این رویکرد جدید داشته باشیم.