به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، آیت الله محیالدین حائری شیرازی در سال ۱۳۱۵ در شیراز و در خانوادهای اصیل و روحانی به دنیا آمد.
تحصیلات خود را تا اخذ دیپلم ریاضی در شیراز ادامه داد و دروس مقدمات را نزد پدر و دوره سطح را از محضر درس آیت الله بهاءالدین محلاتی و آیت الله محمد علی موحد بهره برد.دوره سطح را ظرف سه سال به پایان برد و برای ادامه تحصیل به قم هجرت کرد.
آیت الله حائری شیرازی در قم از آیات عظام محمدی، بروجردی، داماد، اراکی و امام خمینی (ره) بهره برد و از سال ۴۲ به بعد حدود ۱۰ سال در مسجد شمشیرگرهای شیراز جلساتی برای جوانان تشکیل داد. جلساتی که به تشریح مسائل سیاسی روز و نقشههای شوم استعمار گرایش داشت.
ترویج اندیشههای امام خمینی از دیگر فعالیتهای او پیش از انقلاب بود.
تا سال ۱۳۵۱ فعالیتهای خود را بدون ممانعت و مزاحمتی ادامه داد تا اینکه در تیرماه همان سال مزدوران رژیم ستم شاهی به جلسات آیتالله حائری مشکوک شدند و علاوه بر ایجاد محدودیت برای وی و شرکت کنندگان، برخی از افراد را دستگیر، بازداشت و شکنجه کردند و جلسات ایشان را به تدریج به تعطیلی کشاندند.
آیت الله حائری از آن به بعد چند بار بازداشت، زندانی و تبعید شد. پس از تجربه زندان و تبعبد درسال ۱۳۵۳ به قم مهاجرت کرد و این بار در کنار شهیدان آیت ا... دکتر بهشتی و قدوسی و آیت ا... جنتی و مصباح یزدی کمر همت به تربیت طلاب علوم دینی در مدرسه حقانی بست.
امام در نامهای که از پاریس برای آیتالله پسندیده ارسال کردند، نوشتند: رسیدگی به بعضی از زندانیان و احوالپرسی از خودشان یا اقوامشان لازم است مثل آقای دستغیب و آقای حائری شیرازی و از این قبیل اشخاص.
آیت الله حائری شیرازی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۹ در اولین دوره مجلس شورای اسلامی از سوی مردم شیراز به مجلس راه یافت.
وی در نیمههای این دوره با شهادت آیتالله دستغیب در ۲۰ آذر ۱۳۶۰ از سوی حضرت امام خمینی نخست به امامت جمعه و سپس به نمایندگی ایشان در استان فارس انتخاب شد.
آیت الله حائری در دوره اول و دوم خبرگان رهبری به نمایندگی از مردم فارس به مجلس خبرگان راه یافت و در سالهای جنگ تحمیلی عراق به ایران اسلامی با حضور در جبهههای نبرد در جمع رزمندگان قرار گرفت.
علاوه بر بعد سیاسی، آیت الله حائری شیرازی از شخصیت فرهنگی برجستهای برخوردار بود.
وی با ادبیات و شعر آشنایی عمیقی داشت؛ و بیش از بیست کتاب در حوزهها مختلف همچون اخلاقی، اقتصادی، ادبی و دینی و عرفانی از ایشان منتشر شده است.
در طول سالهای نمایندگی ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز ارتباط خوبی با اقلیتهای مذهبی برقرارکرد و بارها به کلیسا دعوت شد.
در طول سالهای امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استان به فعالیتهای علمی سیاسی اجتماعی و فرهنگی ادامه داد تا اینکه در سال ۸۷ پس از ۲۷ سال امامت جمعه شیراز و نمایندگی ولی فقیه در فارس، استعفا داد.
آیت الله حائری شیرازی پس از سال ۸۷ با حضور در دانشگاه ها، حوزه ها، مجامع علمی و صدا وسیما به فعالیتهای علمی و فرهنگی خود با قوت ادامه داد.
این عالم ربانی سالها به تربیت شاگردان بسیاری در حوزههای مختلف دینی، اخلاق و سیاست همت گماشت و چراغی شد برای ادامه این مسیر پرافتخار.
حالا گنجینهای از خطبههای محققانه نماز جمعه، کتابها و سخنرانیهای این استاد حوزه و دانشگاه پیش روی ماست که میتواند در شناخت اندیشه این عالم ربانی راهگشا باشد.
آیت الله حائری شیرازی امام جمعه سابق شیراز و نماینده پیشین ولی فقیه در استان فارس پس از عمری مجاهدت و تلاش در مسیر آرمانهای انقلاب اسلامی پس از تشدید بیماری و انتقال به بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) قم، ظهر امروز در سن ۸۱ سالگی به لقاء الله پیوست.