رئیس دانشگاه تهران دیپلماسی علمی را به گونهای دیپلماسی صلح و گفتگو برشمرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمود نیلی احمدآبادی در همایش گفتگوهای فرهنگی ایران و لهستان که امروز در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برپاست گفت: توجه به گفتگوهای فرهنگی و دیپلماسی علمی بسیار در گسترش دیپلماسی سیاسی تاثیرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه جنگ مخربترین بلایی است که بشر به دست خود ایجاد میکند افزود: اما در کنار تمام بدی ها، جنبههایی از انسانیت نیز در کنار جنگها مشاهده میشود.
نیلی احمدآبادی با اشاره به مهاجرت تعداد زیادی از مردم کشور لهستان در دوران جنگ دوم جهانی به ایران گفت: مهمان نوازی برخاسته از فرهنگ ایرانی - اسلامی کشورمان خاطرات زیبایی را در ذهن مردمان این کشور برجای گذاشته است که اکنون پس از هفت دهه هنوز وجود دارد.
وی با بیان اینکه آرامستان لهستانیها در شهرهای مهاجرپذیر ایران همانند تهران، اصفهان و مشهد هنوز وجود دارد که نشاندهنده احترام ایرانیان به مهمانان خود است.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه این ارتباط انسان دوستانه دو جانبه بوده است گفت: انجمن لهستانی مطالعات ایران نخستین انجمنی است که با اهداف فرهنگی در سال ۱۳۲۲ نخستین کتاب به زبان فارسی را برای آشنایی ایرانیان با کشورشان در چاپخانه مجلس به چاپ رساندند.
وی افزود: مردم ایران در حالیکه خود نیز درگیر جنگ و قحطی و فقر بودند، اما در سختیها دوستان خود را پذیرفتند و از مهاجران لهستانی به خوبی پذیرایی کردند.
نیلی احمدآبادی اضافه کرد: در حالیکه این دو ملت زبان و فرهنگ یکدیگر را نمیشناختند، اما رابطه انسانی بسیار زیبایی بین آنان شکل گرفت و اکنون نیز تعدادی انگشت شمار از لهستانیها در ایران ساکنند و برخی از حرفهها که لهستانیها نخستین بار به ایرانیان آموخته بودند نیز در کشور وجود دارد.