رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از آمادگی این سازمان برای توسعه روابط و تعاملات فرهنگی با لهستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ اشرف بروجردی در همایش بین المللی در جستجوی خانه دوم که امروز در تالار فردوسی دانشگاه تهران برپاست گفت: روابط فرهنگی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و لهستان قدمت دیرینه دارد و اسناد فراوانی در وزارتخانههای امور خارجه، اقتصاد و دارایی و کشور در این زمینه وجود دارد.
وی با اشاره به حضور ایران در همایش کشور لهستان در زمینه کتاب، کتابخوانی و کتابداری افزود: تلاش ما استفاده از دیپلماسی فرهنگی به منظور توسعه دیگر روابط از جمله سیاسی است.
بروجردی با اشاره به مهمان نوازی ایرانیان از مهاجران لهستانی در دوران جنگ جهانی دوم گفت: مهاجرت موجب نزدیکی فرهنگها و تعاملات بیشتر و استفاده از تجربیات دو ملت برای یکدیگر میشود.
وی با بیان اینکه دو دیدگاه در زمینه مهاجرت وجود دارد، افزود: یکی معتقد است که به فرهنگ زیان وارد میشود و دیگری معتقد است که میتوان با حفظ فرهنگها تعاملات را نزدیک کرد و گرههای ذهنی را گشود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: وقتی بتوان با مهاجرت ضمن حفظ باورها یافتههایی بدست آورد و ارتباطات مناسبی داشت، این امر موجب نزدیک شدن فرهنگها و افزایش صمیمیتها میشود.
بروجردی افزود: در دهه ۶۰ شمسی به سبب جنگ تحمیلی ایران و عراق و تحریمها آمار بیکاری بالا رفته بود و پیشنهاد اعزام نیروی کار به کشورهای آسیای جنوب شرقی شد که به سبب نگرانی از تأثیر فرهنگ اولیه از فرهنگ بیگانه این تصمیم اجرایی نشد.
وی با بیان اینکه اینگونه تصمیمها تاریخ ساز است، گفت: تاریخ نگاران زمینه را برای انتقال تاریخ به نسل آینده فراهم میکنند که این امر مهمتر از تاریخ سازی در کشورهاست.
بروجردی با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع) افزود: بهترین سرزمین جایی است که ما را در آن رشد داده است.
وی ادامه داد: به طور قطع تعلق خاطر به سرزمین مادری گزینهای مهم در عرصه فرهنگی است، اما برای اهدافی همچون آموزش میتوان به سرزمینهای دیگر رفت تا رشد کرد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: توسعه مناسبات فرهنگی امروز دو کشور و دو ملت ایران و لهستان که موضوع بحث این همایش بین المللی است ریشه در تاریخ گذشته از جمله مهاجرت لهستانیها به ایران و مهمان نوازی ایرانیان دارد.