سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۲ هزار و ۳۸۶ نفر در این چند روز بر اثر زلزله غرب کشور در بیمارستانها پذیرش شدند که ۸ هزار و ۳۷۷ نفر آنها سرپایی درمان شدند.
وی گفت: ۳۹۱ نفر از مصدومان به خارج از استان اعزام شده اند و در بیمارستانهای تهران، البرز و همدان هستند.
حریرچی افزود: در کل هزار و ۵۵۰ عمل جراحی داشتیم و برغم شدت زلزله فقط ۲ مصدوم در بیمارستان یا حین اعزام جان باختند.
حریرچی همچنین درباره آزمون استخدامی وزارت بهداشت افزود: کسانی که میخواهند در آزمون شرکت کنند این موضوع را در نظر بگیرند که تا آخر دوره خدمت خود در همان شهری که ثبت نام کرده اند، مشغول به خدمت خواهند شد و گمان نکنند که بعد از جذب میتوانند شهر اشتغال خود را تغییر دهند.
وزارت مسکن مجری بیمارستان اسلام آباد غرب بوده است
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در برخی پروژههای بیمارستانی وزارت بهداشت، خود مجری کار است، اما در بیمارستان اسلام آباد که بر اثر زلزله آسیب دیده است مجری کار وزارت مسکن و شهرسازی بوده است.
حریرچی افزود: ساخت بیمارستان اسلام آباد ۱۰ سال به طول انجامید و مسئولیت حسن اجرای کار با پیمانکار و مهندس مشاور است که ما شکایت کرده ایم و امیدواریم رسیدگی قانونی شود.
وی گفت: در این بیمارستان عمدتا، نما و دیوارهها ریزش داشته است و ما ریزش سقف یا مدفون شدن بیمار را نداشته ایم.
حریرچی افزود: در حال حاضر مشکلات بهداشتی مناطق زلزله زده شامل حمام، سرویس بهداشتی و دفع زباله است که البته بخاطر استقرار مردم در چادرها، میزان سرماخوردگی هم افزایش یافته است.
تکذیب شیوع بیماریهای عفونی و تنفسی در مناطق زلزله زده
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر با شیوع بیماریهای عفونی و تنفسی در مناطق زلزله زده روبرو نیستیم و علاوه بر این شرایط اقلیمی این مناطق مناسب وبا هم نیست و ما با این بیماری هم روبرو نیستیم البته ناخوشیهای جزئی وجود دارد و شرایط مردم ایدهآل نیست.
حریرچی با اشاره به انتشار خبری در مورد هک شدن سامانه آیداتیس (سامانه ورود اطلاعات معتادان در مراکز DIC) افزود: گروهی با نقشه اعلام کردند که اطلاعات ۱۲۰ هزار نفر از افراد تحت درمان این مراکز را منتشر کردهاند و وزارت بهداشت باید ۳۰۰ هزار دلار بدهد که باقی این اطلاعات را منتشر نکنند، برخی رسانههای رسمی نیز به این موضوع پرداختند، اما طبق اطلاعیه رسمی سازمان فناوری و اطلاعات هیچ هکی در سیستم آیداتیس اتفاق نیفتاده است.
وی گفت: ما از روز اول مطمئن بودیم که این خبر دروغ است، از ۱۲۰ هزار فردی که اعلام شد اطلاعاتشان منتشر شده است، انتشار اطلاعات ۱۱۹ هزار نفر به طور کامل دروغ است و انتشار اطلاعات حدود ۹۰۰ نفر نیز مربوط به ۹ مرکز DIC است.
حریرچی افزود: تا روز چهارشنبه گذشته اطلاعات ۷۲۳ هزار و ۹۴۲ نفر وارد سامانه آیداتیس شده بود و تا کنون ۵۹۳ هزار و ۳۵۷ نفر برنامه درمان گرفتند، علاوه بر آن حدود ۴۸۰ هزار نفر نیز دارو دریافت کردهاند، با تعاملاتی که با دستگاههای نظارتی داشتهایم در حال حاضر مشکلات این سامانه در همه استانها حل شده است و پزشکان یکی دو استان باقیمانده نیز هفته گذشته وارد این سامانه شدند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به دریافت هزینه برای ثبت نام بیمه رایگان سلامت گفت: دفترچه بیمه سلامت صندوقهای متعددی مانند کارکنان، بیمه روستایی، خانواده شهدا، بهزیستی، طلاب، دانشجویان و ... دارد؛ شرایط دریافت این دفترچههای بیمه طبق روال عادی جریان دارد، اما طبق مصوبه مجلس و آئین نامه دولت کسی که میخواهد از بیمه رایگان برخوردار شود با آزمون وسع و اقدامات جایگزین شناسایی و تحت پوشش قرار میگیرد، پیش از این نیز کسی که دفترچه بیمه رایگان داشت سهم بیمار جزئی در مراکز درمانی پرداخت میکرد.
وی افزود: در حال حاضر نیز ۵۰ درصد حق بیمه صندوقهایی بیمه سلامت را دولت پرداخت میکند یعنی ماهانه ۲۰ هزار تومان برای تحت پوشش قرار گرفتن افراد دریافت میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه ایران کمترین مالیات را از کالاهای آسیب رسان دریافت میکند، گفت: آنچه در مورد مالیات کالاهای آسیب رسان به خصوص دخانیات مورد نظر ما بود در صحن علنی مجلس تصویب نشد؛ در مورد برخی کالاها، چون ذینفعان متعددی پیش بینی شده است اتفاق ایدهآل نیفتاد، اما در خصوص برخی کالاها اقدامات مثبتی انجام شد، اما هنوز در حد ایدهآل نیست.
وی درباره برنامه این وزارتخانه برای کنترل تغذیه سالم در مدارس نیز افزود: نظارت و بازرسیها در این زمینه به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. علاوه بر آن با وزارت آموزش و پرورش تفاهم نامهای امضاء کردهایم و مواد غذایی ممنوع را که نباید در مدارس توزیع شود اعلام کردهایم. ما وضع را رو به بهبود میبینیم، اما کافی نیست، به همین دلیل بر خودنظارتی از طرف مسؤولان مدارس، خانوادهها و کاهش تقاضا تأکید داریم.