افرادی که دست کم پنج بار در هفته حدود 28 گرم مغز می خوردند در مقایسه با کسانی که به ندرت آجیل می خوردند یا هرگز نمی خوردند، 14 درصد کمتر به بیماریهای قلبی-عروقی مبتلا شدند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ نتایج تازه ترین مطالعات در آمریکا نشان می دهد افرادی که به طور مرتب نوعی از مغزها از قبیل گردو می خورند، در مقایسه با دیگران کمتر دچار بیماریهای قلبی-عروقی می شوند.
در این مطالعه که نتایج آن در مجله علمی « American College of Cardiology » منتشر شده است، پژوهشگران پرونده های پزشکی، سبک زندگی و عادات غذایی بیش از 210 هزار نفر از کارکنان خدمات درمانی را مورد مطالعه قرار دادند.
در این مطالعه پس از گذشت بیست سال، 14 هزار و 136 نفر به نوعی از بیماری های قلبی-عروقی دچار شدند.
از این تعداد، هشت هزار و 390 نفر به نوعی از بیماریهای عروق کرونر و پنج هزار و 910 نفر نیز دچار سکته مغزی شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، براساس این مطالعه، افرادی که دست کم پنج بار در هفته حدود 28 گرم مغز می خوردند در مقایسه با کسانی که به ندرت آجیل می خوردند یا هرگز نمی خوردند، 14 درصد کمتر به بیماریهای قلبی-عروقی مبتلا شدند و احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر در آنها 20 درصد کمتر است.
شیلپا بوپاتیراجو، متخصص تغذیه در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد (ماسوچست) و مسئول این پژوهش گفت: « مصرف نوعی از آجیل چند بار در هفته از ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی پیشگیری می کند. اما نباید در خوردن مغزها زیاده روی کرد، زیرا کالری بالایی دارند.»
این پژوهشگر همچنین توصیه کرد از مصرف آجیل شور خودداری شود.
براساس این مطالعه، مصرف مرتب مغزها با کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت و فشار خون بالا در ارتباط است.
اغلب مطالعات قبلی بیشتر روی مقدار یا تعداد دفعات مصرف مغزها متمرکز بود تا نوع آجیل و فواید هریک از آنها. اما در این مطالعه گروههای مختلف آجیل نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
براساس این مطالعه، افرادی که دست کم یک بار در هفته گردو می خورند در مقایسه با افرادی که نمی خورند، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی تا 19 درصد و احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر تا 21 درصد کاهش می یابد.
خوردن بادام زمینی دو بار در هفته، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را تا 13 درصد و احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر را تا 15 درصد کاهش می دهد.
مصرف دو بار یا بیشتر مغزهایی از قبیل بادام و پسته نیز ظاهرا احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را تا 15 درصد و احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر را تا 23 درصد کاهش می دهد.
در این مطالعه، ارتباطی بین مصرف مجموع مغزها و احتمال ابتلا به سکته مغزی دیده نشده، اما این خطر در افرادی که مقدار زیادی بادام زمینی و گردو می خورند، کاهش می یابد.