کارشناس فرانس 24 گفت مکرون تلاش می کند فرانسه را در قلب مذاکرات خاورمیانه وارد کند، این نقشی است که فرانسه در بحران سوریه از دست داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، کارشناس سیاسی فرانس بیست و چهار گفت فرانسه به دنبال ایفای نقشی اساسی در بحران خاورمیانه (غرب آسیا) است.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار، باپتیست فالووز کارشناس مسائل سیاسی در مورد نقش فرانسه در بحران لبنان گفت در حال حاضر اصلی ترین مسئله آرام کردن اوضاع است. همزمان نباید در برابر هیچ کس به ویژه عربستان سعودی تحقیر شد. باید یادآور شد از حدود پانزده روز پیش عربستان سعودی به زندانی کردن سعد حریری نخست وزیر مستعفی لبنان، نوشتن متن استعفای وی و مجبور کردن حریری به خواندن آن متهم شده است. این شرایط بسیاری را در لبنان به ویژه کسانی را که از حریری حمایت می کردند شوکه کرد. حزب الله لبنان نیز همین شرایط را داشت و با انتشار بیانیه ای بسیار خشونت آمیز اعلام کرد عربستان سعودی به لبنان اعلان جنگ کرده است.
میشل عون رئیس جمهور لبنان نیز تهدید کرد این پرونده را در شورای امنیت سازمان ملل متحد دنبال خواهد کرد. به همین دلیل عربستان سعودی با اوضاع پیچیده ای رو به رو شده است. به این ترتیب امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه با انتقال حریری به فرانسه به عربستان سعودی اجازه می دهد از این گرفتاری آزاد شود.
به همین دلیل هم اکنون سوالاتی در مورد سرنوشت حریری مطرح می شود . آیا حریری به لبنان باز خواهد گشت؟ آیا وی می تواند استعفا دهد و بار دیگر برای تشکیل دولت جدید تلاش کند؟ این نیازمند مذاکره با حزب الله است که بسیار پیچیده خواهد بود.
این کارشناس سیاسی گفت اما امانوئل مکرون تلاش می کند فرانسه را در قلب مذاکرات خاورمیانه وارد کند. این نقشی است که فرانسه در بحران سوریه از دست داد. این فرصتی عالی است. فرانسه پرونده لبنان را به خوبی می شناسد و مکرون می تواند خط مشی سیاسی را برای گفتگو با همه جهان از جمله ایران ، نمایندگان جوامع لبنانی و عربستان سعودی مطرح کند. این راهبردیست که به نفع فرانسه هم هست.
فالووز در مورد واکنش ایران به نقش فرانسه گفت سفر ناگهانی هفته گذشته مکرون به عربستان سعودی ایران را خشمگین کرده است. به علاوه ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه نیز روز گذشته به ریاض سفر کرد و در این سفر به تلاش هژمونیک ایران در خاورمیانه اشاره کرد. به همین دلیل نباید تفسیر مطمئنی از این تنش داشت. ژان ایو لو دریان در ریاض بود و با دادن تعهدات به ریاض در حال ایفای نقش خود بود. وی نمی توانست به مسئله ای به غیر از تلاش برای ایجاد موازنه قدرت در منطقه اشاره کند. این در حالیست که مکرون همچنان چهره مطلوبی برای مذاکره با ایران است. وی قرار است در سال دوهزار و هجده به ایران سفر کند که این نخستین سفر یک رئیس جمهور فرانسوی به ایران طی چهل و پنج سال گذشته است. مکرون همچنان از توافق هسته ای ایران حمایت می کند اما در عین حال خواستار تشدید نظارت بر برنامه موشک های بالستیک ایران است.
فرانسه از مواضع ضد ایرانی مانند موضع آمریکا و دونالد ترامپ که حامی عربستان سعودیست فاصله زیادی دارد.