به رغم اینکه قرار بود روز چهارشنبه گذرگاه رفح بین نوار غزه و مصر بازگشایی شود این گذرگاه تاکنون بسته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی، به رغم اینکه قرار بود دیروز چهارشنبه گذرگاه رفح بین نوار غزه و مصر بازگشایی شود این گذرگاه تاکنون بسته است.
بر اساس توافقنامه آشتی ملی فلسطین که در ماه جاری در قاهره به امضا رسید قرار بود دیروز چهارشنبه گذرگاه رفح باز شود.
از این رو بسته ماندن گذرگاه رفح موجب نارضایتی ساکنان نوار غزه شده است. این باریکه تقریبا ده سال است که در محاصره اسرائیل قرار دارد.
یحیی موسی نماینده جنبش حماس در گفتگو با شبکه بی بی سی عربی از تشکیلات خودگردان فلسطین خواست به وعده هایش عمل کند.
اما مسئولان این تشکیلات می گویند دو هفته زمان نیاز دارند تا مسائل مربوط به گذرگاهها و بازگشایی آنها را حل و فصل کنند.
خبرنگار شبکه بی بی سی عربی در گزارشی گفت: نوار غزه با همه انواع مشکلات در محاصره قرار دارد. سازمان ملل متحد به مناسبت گذشت ده سال از محاصره نوار غزه توسط اسرائیل، گزارشی تهیه کرده است. در این گزارش آمده است باریکه غزه که دو میلیون فلسطینی در آن زندگی می کنند احتمال دارد دیگر برای زندگی مناسب نباشد.
مشکلات تنها به محاصره اسرائیل خلاصه نمی شود، زیرا گذرگاه نوار غزه با کشور مصر نیز از ده سال پیش تاکنون همچنان بسته مانده و تنها در مواردی نادر باز شده است. این در حالی است که با استناد به توافقنامه هایی که بین جنبشهای فتح و حماس اخیرا در قاهره با نظارت مصر به امضا رسیده است مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطینی باید مسئولیت خود را در این زمینه از آغاز ماه جاری به عهده بگیرند. اما این توافقها تاکنون به اجرا در نیامده است.
یک شهروند زن فلسطینی ساکن نوار غزه در مصاحبه با خبرنگار بی بی سی عربی گفت: «قرار بود گذرگاهها را باز کنند اما تاکنون هیچ گذرگاهی باز نشده است. کارهای مردم معطل مانده است. همسرم منتظر است گذرگاه باز شود تا مسافرت کند. ما به عنوان مردم عادی می خواهیم گذرگاه باز شود. آدم نمی داند چه کار کند. شرایط هر روز بدتر می شود».
خبرنگار بی بی سی عربی افزود: بسیاری بر این باورند که نوار غزه بازداشتگاه بزرگی است که (صهیونیستها) قسمت عمده ای از ملت فلسطین را در آن زندانی کرده اند.