دبیر کل سازمان ملل گفت این موضوعی بسیار شفاف است که تعهداتی که در پاریس داده شدند، در مسیر اجرایی سازی قرار ندارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل گفت: من از این که امروز شنیدم رئیس جمهور مکرون گفت که اگر غرب به تعهداتش عمل نکند، اروپا باید جایگزین آمریکا شود، بسیار خوشحال شدم.
به گزارش رویترز،گوترش در جریان نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در شهر بن در آلمان گفت: بر اساس گزارشهایی که اخیرا منتشر شدند این موضوع به خوبی نشان داده شد که سطح ورود گاز دی اکسید کربن به اتمسفر در بالاترین حد خود قرار دارد. متاسفانه ما در سال دو هزار و هفده برای نخستین بار در سه سال گذشته شاهد این موضوع هستیم که ورود گازهای گلخانه ای به جو زمین بار دیگر افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: این موضوعی بسیار شفاف است که تعهداتی که در پاریس داده شدند،در مسیر اجرایی سازی قرار ندارند.تعهداتی که در پاریس داده شد برای اهدافی که در آنجا تعیین شدند، کافی نیستند.بر اساس این تعهدات نباید تغییرات آب و هوایی سبب افزایش دمای هوا به حدود پنج درجه شود.
دبیر کل سازمان ملل گفت: تعهداتی که در پاریس درباره اختصاص سالیانه دویست میلیارد دلار برای حمایت از کشورهای در حال توسعه از سال دو هزار و بیست به بعد داده شد،باید محترم شمرده شود. من از اینکه امروز شنیدم که رئیس جمهور مکرون گفت که اگر غرب به تعهداتش عمل نکند، اروپا باید جایگزین آمریکا شود، بسیار خوشحال شدم.این موضوعی کاملا ضروری است که جهان در حال توسعه به منابع مالی که در پاریس تعهد لازم درباره آن داده شده است، دسترسی داشته باشد.
دبیر کل سازمان ملل در ادامه گفت: سرمایهگذاری روی سوختهای فسیلی به معنی آیندهای ناپایدار است.در سال دو هزار و شانزده بر اساس آمار موجود در حدود هشتصد و بیست و پنج تریلیون دلار در بخش سوخت های فسیلی که همراه با آلودگی های قابل توجه هستند، سرمایه گذاری شد.ما باید سرمایه گذاری بر روی آینده ای ناپایدار را متوقف کنیم.این موضوع پس اندازها و جوامع را در خطر قرار می دهد
هشدار محققان امنیت غذایی
خبرگزاری رویترز گزارش داد: محققان امنیت غذایی روز چهارشنبه هشدار دادند تغییرات آب و هوا ممکن است تا سال 2050 موجب بدتر شدن خشکسالی و سیل تا افزایش سطح آب دریاها شود و خطر گرسنگی و سوء تغذیه کودکان را تا 20 درصد افزایش دهد.
محققان سازمان جهانی برنامه غذای سازمان ملل گفتند در شمال آفریقا، هم گله داران و هم کشاورزان با خطر روزافزون گرمای شدیدتر و طولانی تر و کاهش دسترسی به آب مواجه هستند و در عین حال، افزایش جمعیت و افزایش شهرنشینی امنیت غذایی را تهدید می کند.
در جنوب آسیا نیز جمعیت فشرده کشاورزان با تشدید تهدیداتی نظیر سیل، تندباد و خشکسالی مواجه هستند. این محققان گفتند گروه های مختلف بشری با تهدیدات متفاوتی مواجه هستند و هر یک پاسخ مناسب خود را در زمان های مختلف می طلبد. آنها به عنوان مثال گفتند برنامه های بیمه تا حدودی می تواند پاسخی باشد به خطر از دست رفتن محصولات زراعی یا حیوانات که هر 5 تا 10 سال یک بار رخ می دهد و موجب مهاجرت جمعیت ها می شود.