وزیر امور خارجه آمریکا که برای مذاکره با مقامات میانمار در خصوص بحران مسلمانان روهنیگیا به این کشور سفر کرده امروز چهارشنبه اعلام کرد مشاهده صحنه هایی از آنچه در این کشور اتفاق افتاده بسیار وحشتناک است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آمریکا هنوز در حال ارزیابی این موضوع است که ایا باید در خصوص بحران روهینگیا ، واژه « پاکسازی قومی » را بکار بگیرد یا خیر .
رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا که برای مذاکره با مقامات میانمار در خصوص بحران مسلمانان روهنیگیا به این کشور سفر کرده امروز چهارشنبه اعلام کرد مشاهده صحنه هایی از آنچه در این کشور اتفاق افتاده بسیار وحشتناک است.
وی افزود از مذاکرات میان میانمار و بنگلادش برای حل این بحران دلگرم شده است. ما در قبال تلاش برای حل این بحران اعمال تحریم های گسترده اقتصادی علیه میانمار را توصیه نمی کنیم. در صورت داشتن اطلاعاتی معتبر و قابل اعتماد ، اعمال برخی تحریم های هدفمند بر علیه برخی افراد خاص در میانمار ممکن است اقدامی مقتضی و مناسب باشد.
تیلرسون خواستار تحقیقاتی بی طرفانه و معتبر درباره بحران مسلمانان روهینگیا در میانمار شد.
تیلرسون با آنگ سان سوچی رهبر حزب حاکم میانمار در پایتخت این کشور دیدار کرد.
تیلرسون خواستار پیگرد قانونی علیه آنهایی شد که مرتکب جرم شده اند. او اقدامات انجام شده از سوی نیروهای امنیتی میانمار علیه روهینگیا را «وحشتناک» توصیف کرد. از ماه اوت، ششصد هزار روهینگیا از سرکوب های خشونت آمیز ارتش میانمار به بنگلادش فرار کردند.
وی گفت خواستار انجام شدن تحقیقاتی بی طرفانه درباره اتفاقاتی شد که در ایالت راخین در جریان است. او همچنین بر تعهد آمریکا بر روند انتقال در میانمار به سوی دموکراسی تأکید کرد. تیلرسون در عین حال گفت چگونگی حل و فصل این بحران امری حیاتی برای آینده میانکار محسوب می شود .
تیلرسون گفت: ما به انتقال به سوی جامعه ای دموکراتیک متعهد هستیم. این مسئولیت همه دولت ها و نیروهای امنیتی است تا در چارچوب مرزهایشان از حقوق همه افراد حفاظت کنند و به آن احترام بگذارند و آنهایی را در این زمینه مرتکب جرم می شوند تحت پیگرد قرار دهند.