عضو هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران گفت: سرانه آب تجدید پذیر کشور به مرز تنش آبی رسیده است.
وی همچنین اظهار داشت : راندمان پایین آب در بخش کشاورزی موجب شده است همواره بخش مزبور متهم به این باشد که بیش از حد از منابع آبی استفاده می کند.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران گفت : بخش کشاورزی جزء مظلوم ترین بخش ها در کشور است که توجه کافی و وافی به بخش مورد نظر نشده است.
وی افزود: پایین رفتن سفره های آب های زیر زمینی، رسیدن آب تجدیدپذیر کشور به مرز تنش آبی و نزدیک شدن به بحران منابع آبی از مشکلات این بخش است.
رفیعی اظهار داشت : سرانه آب تجدیدپذیر ایران در 1335 شش هزار و 860 متر مکعب در سال بوده که سال 1395 به یک هزار و 700 متر مکعب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون آب تجدیدپذیر ایران به مرز تنش آبی رسیده است ، گفت : پیش بینی می شود تا سال 1405 به هزار و 350 متر مکعب در سال برسد ، هزار متر مکعب مرز بحران آبی است.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران با تخصص بازار و تولید گفت : در حال حاضر نرخ تورم در کشور کاهش ولی در برابر اقتصاد همچنان با رکود دست و پنجه نرم می کند.
وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: خروج و درمان رکود اقتصادی مستلزم افزایش تولید در کشور است.
رفیعی ضمن اشاره به مقوله کمبود منابع آبی در ایران اظهار کرد: تولید در بخش کشاورزی بدون آب امکان پذیر نیست.
وی گفت : با توجه به محدودیت منابع آبی برای دستیابی به افزایش تولید چاره جزء توجه به شاخص بهره وری آب در مملکت وجود ندارد.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران با تخصص بازار و تولید با اعلام اینکه افزایش تولید و حفظ منابع آبی در تضاد هم است، افزود: متاسفانه سیاست ها تاکنون نتوانسته است بین این دو تعادل برقرار کند که بالاخره کشور به دنبال افزایش تولید است یا حفظ منابع آبی و در این حال بهره وری هم در حد یک شعار باقی مانده است.
وی با بیان نقش مدیریت بهینه مصرف آب کشاورزی جهت افزایش بهره وری و پایداری منابع آب یادآور شد : بهـره وری مصـرف آب یکـی از شـاخص های مصـرف بهینه آب آبیاری اسـت.