عفو بین الملل انجام تحقیقات مستقل سازمان ملل متحد را درخصوص جنایات صورت گرفته برضد مسلمانان روهینگیایی ها خواستار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو ، عفو بین الملل امروز سه شنبه ضمن رد نتایج به اصطلاح تحقیقات داخلی ارتش میانمار که مدعی شده بود علیه مسلمانان روهینگیایی دست به خشونت و سرکوب نزده است ، این تحقیقات را سرپوش گذاشتن بر حقایق و واقعیات موجود خواند و انجام تحقیقات مستقل سازمان ملل را در خصوص جنایات صورت گرفته برضد روهینگیایی ها خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از یانگون ، عفو بین الملل امروز با انتشار بیانیه ای نتایج تحقیقات داخلی ارتش میانمار را درباره وضعیت مسلمانان روهینگیا رد کرد و خواستار آن شد که کمیته مستقل حقیقت یاب سازمان ملل و دیگر بازرسان مستقل بین المللی برای تحقیق در خصوص این پرونده به ایالت راخین دسترسی آزاد و کامل داشته باشند.
جیمز گومز مدیر منطقه ای عفو بین الملل در منطقه جنوب شرق آسیا و اقیانوس آرام در بیانیه ای که اواخر شب گذشته منتشر شد اعلام کرد : « یک بار دیگر ارتش میانمار می کوشد بر جنایاتی که بر ضد مسلمانان روهینگیا مرتکب شده سرپوش بگذارد ولی شواهد قانع کننده و فراوانی وجود دارد که نشان می دهد ارتش میانمار بر ضد مسلمانان روهینگیا مرتکب کشتار و تجاوز شده و روستاهای انان را با خاک یکسان کرده و خانه هایشان را سوزانده است. »
وی افزود : « پس از ثبت مصاحبه های بیشمار و استفاده از تصاویر و تجزیه وتحلیل ماهواره ای از فجایع اخیر تنها می توان به این نتیجه رسید که این حملات به مثابه ارتکاب جنایت علیه بشریت است. »
یک مقام ارشد سازمان ملل نیز روز یکشنبه ارتش میانمار را به ارتکاب تجاوز جمعی و دیگر جنایات ضد بشری بر ضد مسلمانان روهینگیا متهم کرده بود. وی اعلام کرد این اتهامات علیه ارتش میانمار را در دیوان بین المللی لاهه مطرح خواهد کرد.
در آستانه سفر رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا به میانمار، ارتش میانمار به رغم اتهامات سازمان ملل متحد مبنی بر پاکسازی قومی در این کشور، با انتشار نتایج تحقیقات داخلی خود مدعی شد هیچ گونه سوء استفاده و خشونت علیه اقلیت مسلمان روهینگیا صورت نگرفته است.
نظامیان میانمار در تجاوز گروهی به زنان روهینگیا مشارکت داشته اند.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل پس از بازدید از منطقه ای در بنگلادش گفت: نظامیان میانمار به طور سازماندهی شده به زنان روهینگیا تجاوز کردند و آن ها مجبور شدند به بنگلادش مهاجرت کنند.
پرمیلا پاتین افزود: اینگونه موارد، جرم سنگینی ضد بشریت است.
وی تاکید کرد: در جریان سفر و بازدید از اردوگاه روهینگیا اینگونه موارد خشونت را شنیدم و در برخی موارد زنان و کودکان که به آنها تجاوز شده بود، جان باختند.
نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل گفت: در منطقه راخین در شمال میانمار، زنان روهینگیا با حکم نظامیان با خشونت جنسی روبرو شدند و در موارد مختلف برهنه کردن زنان و خشونت ضد آنان گزارش شده است .
«پرمیلا پاتین» افزود: یک پناهنده به وی گفته 45 روز در کنترل نظامیان بوده و دراین مدت مرتب به وی تجاوز شده است، او می گوید بربدن این زن زخم و سوختگی با آتش مشهود بود.
25 آگوست اقدامات نظامی ضد مسلمانان آغاز شده بود که پس از آن شماری کشته و صدها هزار نفر مجبور به مهاجرت شدند.
نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل گفت: پلیس مرزی میانمار و گروه مسلح بودائی و دیگر گروه ها در خشونت جنسی در راخین مشارکت داشته اند.
ساکنان منطقه راخین همچنان علاقه دارند به بنگلادش سفر کنند.
وی گفت: یکی از علت های بزرگ مهاجرت گسترده مسلمانان روهینگیا، خشونت های جنسی است و برای بیرون کردن جمعیت روهینگیا از کشور برای آن ها این خطر و ناامنی را ایجاد کرده اند.