رئیس سازمان دامپزشکی در افتتاح دومین نمایشگاه بین المللی فراورده های گوشتی حلال از صدور نشان حلال در ایران خبر داد.
وی افزود: پیش از این متقاضیان دریافت این برند برای دریافت این نشان باید به کشورهایی مانند ترکیه و مالزی مراجعه میکردند که با امکان دریافت این برند در کشور هزینه صادرات این محصول کاهش مییابد و در نهایت به افزایش صادرات حلال از کشورمان منجر خواهد شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای گوشتی هم گفت : ضایعاتی در تولید گوشت قرمز و سفید داریم که خوراکی و هم غیرخوراکی است و باید به نحوی از ضایعات خوراکی برای صنایع فراوردههای گوشتی استفاده کنیم.
رفیعیپور تصریح کرد: متاسفانه از 12 درصد ضایعات خوراکی حوزه گوشت قرمز و 88 درصد از ضایعات گوشت طیور در کشورمان استفاده نمی شود یا برای تولید پودر گوشت مصرف می شود که ارزش افزوده کمتری دارد.
وی گفت : اگر بتوانیم بر اساس استانداردهای روز دنیا آن را به ضایعات خوراکی مانند خمیر مرغ تبدیل کنیم امروز ارزش افزوده بیشتری ایجاد میشود.
استانداردهای ملی ما مطابق پیشرفتهترین کشورهای دنیا مانند SDA آمریکا است.
وی گفت: سازمان دامپزشکی کشور وظیفه تایید سلامت این گونه محصولات را دارد .
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مورد توزیع مرغ مرده در بازار مصرف هم گفت: دروغ است .
رفیعیپور افزود: از زمانی که مرغ زنده برای اعزام به کشتارگاه وارد سبد میشود تا زمانی که مرغ کشتار میشود ، ناظران شرعی و دامپزشکی بر این روند نظارت دارند و امکان چنین رویدادی وجود ندارد که مرغ مرده نیز در میان مرغهای عرضه شده به بازار تزریق شود.
گشایش دومین نمایشگاه فرآورده های گوشتی حلال
دومین دوره نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال با حضور مقامات بخش کشاورزی و صنعتی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران گشایش یافت.
در دومین نمایشگاه بین المللی گوشت، فرآوردهای گوشتی و پروتینی حلال و صنایع وابسته ده ها شرکت داخلی و خارجی از جمهوری اسلامی ایران و 14 کشور خارجی گردهم آمدند و جدیدترین تولیدات، صنایع و تجهیزات، ماشین آلات و خدمات خود را در دید مخاطبان قرار دادند.
در دومین نمایشگاه بین المللی گوشت و فرآورده های گوشتی حلال بیش از 120 شرکت داخلی و خارجی از ایران و کشورهای هلند، نیوزلند، پرتغال، فرانسه، بلغارستان، استرالیا، بلژیک، لبنان، آذربایجان، افغانستان، آلمان، ترکیه و آرژانتین حضور و مشارکت دارند.
این نمایشگاه دارای سه بخش اصلی و شامل زنجیره تولید، بستهبندی، توزیع و فروشِ انواع گوشت خام دام، طیور، آبزیان و محصولات فرآوری شده پروتئینی، ذبح، تولید، بستهبندی، تاسیسات، اتوماسیون، فناوری، انجماد، انبارداری، حمل و نقل، کنترل کیفیت، بهداشت محیط کار، تجهیزات فروش و محصولات خام و فرآوری شده ، است.
اصلیترین هدف این نمایشگاه تامین نیاز کشورهای اسلامی به محصولات حلال به ویژه در منطقه خاورمیانه ، CIS و اروپای شرقی با جمعیتی نزدیک به 450 میلیون نفر است.
همتایابی تجاری از برنامه های جانبی این نمایشگاه است که به بازدیدکنندگان این امکان را میدهد که با غرفهگذاران دیدار و گفت و گو کنند.
بازدیدکنندگان میتوانند با جستجوی نام شرکت یا گروه محصولات مدنظرشان، شرکتهای مرتبط را بیابند و برای آنها درخواست قرار ملاقات ارسال کنند.
برگزاری 15 کارگاه آموزشی و سمینار تخصصی و علمی هم از دیگر برنامه های دومین نمایشگاه بین المللی گوشت و فرآورده های گوشتی حلال است.
آقای مهبد رئیس ستاد برگزاری دومین نمایشگاه بین المللی گوشت، فرآورده های گوشتی و پروتینی حلال و صنایع وابسته گفت: این نمایشگاه محل تلاقی صنعت و محصولات شامل انواع ماشینآلات، تجهیزات، تکنولوژی و اتوماسیون و تمامی محصولات پروتئینی خام و فرآوری شده با تاکید بر حلال بودن آنهاست.
وی افزود: دومین نمایشگاه بین المللی گوشت، فرآورده های گوشتی و پروتینی حلال و صنایع وابسته به عنوان تنها نمایشگاه تخصصی محصولات پروتئینی حلال در جهان و همچنین تنها نمایشگاه صنعت گوشت خاورمیانه، فرصتی ایدهآل به تولیدکنندگان و عرضهکنندگان این صنعت میدهد تا حضوری قوی در بازارهای تحت پوشش داشته باشند.
مهبد با بیان اینکه اصلیترین هدف این دوره از نمایشگاه تامین نیاز کشورهای اسلامی به محصولات حلال به ویژه در منطقه خاورمیانه، CIS و اروپای شرقی با جمعیتی نزدیک به 450 میلیون نفر است، گفت: بسترسازی مناسب برای ترغیب سرمایه گذاران خارجی در صنایع پروتئینی کشور، جذب فناوری و دانش فنی و ماشینآلات نوین برای بروز کردن کارخانه های فعلی و نیز کمک به گسترش بازارهای صادراتی برای تولیدکنندگان محصولات ایرانی دیگر اهداف برگزاری دومین نمایشگاه بین المللی گوشت، فرآورده های گوشتی و پروتینی حلال و صنایع وابسته است.
گستره تجارت صنعت حلال در دنیا 3700 میلیارد دلار است و گردش مالی تجارت محصولات غذایی حلال را در سال 2015 در حدود بیش از 900 میلیارد دلار براورد کرده اند.
ارزش بازار صنعت حلال در جهان حدود چهار تریلیون دلار برآورد شده که این میزان مدام در حال افزایش است.
جمعیت حدود 2 میلیارد نفری مسلمانان در بیش از 100 کشور زندگی می کنند، اما بیش از 80 درصد محصولات حلال در کشورهای غیر اسلامی تولید می شود.
به نظر می رسد برگزاری نمایشگاه هایی همچون دومین نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال و صنایع وابسته تهران می تواند زمینه ساز تقویت و توسعه تجارت این حوزه در کشورهای مسلمان باشد.
دومین نمایشگاه بین المللی گوشت، فرآورده های گوشتی و پروتینی حلال و صنایع وابسته از امروز تا 25 آبان هر روز از ساعت 9 تا 17در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران آماده بازدید علاقه مندان است.