گردش اقتصادی شترمرغ در خراسان شمالی سالانه دو میلیارد و 475 میلیون تومان است .
منطقه آفریقای جنوبی با اقلیم گرم و خشک ، زیستگاه طبیعی شترمرغ در جهان است اما چند سالی است که در گستره کشور ایران
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای محمدعلی کوهستانی یکی از کارآفرینان موفق در این حوزه از سال 88 تاکنون در مزرعه ای 9 هکتاری، زمینه پرورش شترمرغ را فراهم کرده است. او با اشاره به سودآوری مناسب این کار تولیدی می گوید: در دو سال و نیم گذشته با بهره برداری از سومین دوره پرورش، دو هزار و 100 تخم شترمرغ تولید کرده است که هزار و 350 تخم تبدیل به جوجه شد و به فروش رسید. آقای کوهستانی که فرهنگی بازنشسته است می افزاید: برای ایجاد مزرعه شترمرغ دو میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است که 600 میلیون تومان آن، تسهیلات جهاد کشاورزی بود.
هادی کوهستانی یکی از پسران این کارآفرین با بیان اینکه شترمرغ پرنده ای است که هیچ کدام از اعضای بدنش بدون استفاده نمی ماند، می گوید: این مزرعه زنجیره ای، قصد دارد بر روی تولید و صادرات چرم، گوشت، پر و پوست سرمایه گذاری کند که تاکنون پرورش شترمرغ مولد و جوجه کشی آن با موفقیت انجام شده است.
هر جوجه شترمرغ با گذشت دو سال به شترمرغ مولد تبدیل می شود که هزینه سالانه هر قطعه جوجه، بین 600 تا 800 هزار تومان است.
هر شترمرغ مولد هم، چهار تا پنج میلیون تومان به فروش می رسد که سود آوری بسیار خوبی محسوب می شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه در این استان تاکنون 20 موافقت اصولی برای پرورش شترمرغ صادر شده است می گوید: از این تعداد دو واحد با ظرفیت 165 قطعه به بهره برداری رسید، هفت واحد با ظرفیت 215 قطعه، پروانه تأسیس دریافت کرد و دو واحد 600 قطعه ای هم مجوز تأسیس پرواربندی دریافت کرد و 9 واحد دیگر هم به دنبال اخذ مجوز است. علی مبارکی می افزاید: تولید گوشت وزن زنده شترمرغ در استان 220 تن است و متأسفانه با توجه به نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی در خراسان شمالی، چرخه کامل این صنعت بزرگ هم اکنون با مانع روبه رو ست. وی با اشاره به اینکه ایران جزء سه کشور اول دنیا در پرورش شترمرغ است و 12درصد گوشت و فراورده های شترمرغ دنیا را تأمین می کند می گوید: سالانه هفت هزار تخته چرم از کشور صادرات می شود که در این زمینه، خراسان شمالی هم از هر پرنده، یک و نیم متر مربع چرم با مرغوبیت بسیار بالا تولید می کند.
استان های یزد، تهران، فارس و آذربایجان شرقی، تنها استان های فعال در ایجاد صنعت تبدیلی و تکمیلی کشور است. گردش اقتصادی شترمرغ در خراسان شمالی سالانه دو میلیارد و 475 میلیون تومان است که در این استان سالانه 75 تن گوشت شتر مرغ تولید می شود. اما به عقیده کارشناسان برای توسعه این صنعت و رونق تولید و اشتغال در این بخش علاوه بر حمایت تسهیلاتی و سرمایه ای از واحدهای پرورشی باید شرایط لازم برای توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی آن فراهم شود تا امکان افزایش ارزش افزوده تولیدات و فرصت های شغلی جدید محقق شود. نویسنده: ملیحه کیوانپور
مشاهده فیلم