رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران گفت: جدول تعیین کیفیت و قیمت خرید تضمینی گندم که به جدول پاکی معروف است عامل اصلی سوء استفاده دلالان در زمینه مخلوط کردن خاک با گندم است و باید اصلاح شود.
وی گفت: براساس این جدول اگر زارعی یک کامیون 10 تنی گندم را برای سیلو ببرد مجاز است که 700 کیلو خاک در گندم باشد آیا این منطقی است؟!
رئیس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران تصریح کرد: سیلوداران نمی توانند به کسی بگویند چون در محموله خاک وجود دارد پس گندم را نمی خرم بلکه باید براساس جدول پاکی گندم محموله را خریداری و تحویل بگیرد.
مرتضوی افزود: فقط با یک میکسر می توان گندم را خاک دار کرد و با خاک به سیلوها تحویل داد.
وی گفت: وجود 7 درصد خاک در 930 کیلو گندم سبب افزایش قیمت این محصول می شود و در اصل محصول گران تر از قیمت مصوب تضمینی خریداری می شود این مشکل باید برطرف شود.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران افزود: نمی دانیم چطور باید این مسئله را مطرح کنیم تا برای رفع این معضل اقدام شود سیلوها آشغال های موجود در محموله های گندم را به افرادی که ضایعات می خرند می فروشند و شاهدیم که این ضایعات دوباره با محصول مخلوط و این چرخه تکرار می شود.
مرتضوی گفت: سودجویان این ضایعات را با گندمی مخلوط می کنند که دولت آن را کیلویی 1400 تومان می خرد.
وی تصریح کرد: باور کنید سنگ های شن آکواریوم از محموله های گندم جداسازی می شود.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران تاکید کرد: کیفیت گندم تولیدی کشور عالی است و همه نوع گندم شامل دوروم، گندم نرم، گندم با گلوتن پایین و گلوتن بالا داریم اما از آنجا که روند خرید و نظارت در گندم برنامه ریزی مناسبی ندارد با گندمی مواجه می شویم که خاک دارد!!!
مرتضوی گفت: متاسفانه چرخه مخلوط کردن خاک و ضایعات با گندم قانونمند شده است.
وی افزود: در تمام دوره ها و دولت ها این موضوع را مطرح کردیم و اخیرا اعلام کردند که قرار است جدول سنجش پاکی گندم اصلاح شود.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران گفت: به ما قول دادند درصد خاک موجود در گندم را به جای 7درصد؛ 5 درصد تعریف کنند تا قیمت ها تغییر کند.
مرتضوی افزود: جدول سنجش پاکی گندم متعلق به وزارت جهادکشاورزی است و دستورالعمل خرید تضمینی گندم است.
وی درخصوص اظهارات وزیر بهداشت و درمان درباره کیفیت نان گفت: وزیر بهداشت می تواند درباره شوری نان نظر بدهد اما از این موضوع به بعد به وی مربوط نمی شود.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران تصریح کرد: در استان های گلستان، فارس، خوزستان، آذربایجان شرقی و غربی عالی است و می توانیم آردهایی با کیفیت بالا تولید کنیم.
مرتضوی افزود: در بخش خصوصی 8 میلیون تن ظرفیت سیلو وجود دارد اما نمی دانیم چرا وقتی تمام بخش های مربوط به تولید، فراوری و عرضه گندم، آرد و نان در بخش خصوصی است چرا دولت این چرخه را اداره می کند.
وی تصریح کرد: چرا اصل 44 اجرا نمی شود و چرا وظایف به بخش خصوصی واگذار نمی شود بخش خصوصی از عهده مسئولیت ها برمی آید.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی افزود: با جرات می گوییم شوری نان قابل برطرف شدن است و می توانیم آرد با کیفیت متوسط را برای نانوایی ها تولید و تامین کنیم.
مرتضوی گفت: چرا گندم لاغر و چروکیده با گندم با کیفیت مخلوط می شود و چرا برای جداسازی گندم های شکسته و چروکیده توری 2 در 2 تعریف شده است!
وی تصریح کرد: گندم لاغر و شکسته در پروسه آردسازی سبب سستی آرد و خمیر می شود بنابراین برای نگه داشتن خمیر به ناچار نمک اضافه می گردد و نان شور می شود.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی افزود: قانون شدن اقدامات غیرقانونی عامل و منشاء مشکلات در نانواییهاست.