عوامل موثر در غلاف نبستن سویا مشخص و با برطرف کردن آن احتمال غلاف نبستن سویا کم می شود.
مشکل غلاف نبستن سویا با تحقیقات کارشناسان جهاد کشاورزی برطرف شد .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، رییس مرکز ایستگاه تحقیقات کشاورزی گلستان گفت : تحقیقات در این مرکز از دوسال آغاز شد وسی نفر از محققان عوامل موثر در غلاف نبستن سویا در برخی زمین های کشاورزی را بررسی کردند.
محمد تقی فیض بخش گفت : دمای بالا 38 تا 40 درجه ، خشکی هوا ، شناسایی آفات مکنده مانندزنجرک و سِلَک از عوامل موثر در غلاف نبستن سویاهاست.
او گفت : سم پاشی اصولی ، استفاده از جلبک دریایی ، اسیدآمینه و کودکامل در روند تولید محصول مرغوب موثر است.
رییس اداره پنبه و دانه های روغنی جهادکشاورزی گلستان نیز گفت : ارقام سویا که هم اینک در گلستان کشت می شوداز ارقام دیررس است و در پی وارد کردن ارقام زودرس به چرخه تولید هستیم .
علی موسی خانی گفت : 70 درصد دانه روغنی سویا در گلستان تولید می شود.
او گفت :امسال کشاورزان در 21 هزار هکتار سویا کاشته اند که پیش بینی می شود بیش از 40 هزار تن محصول برداشت شود.
برداشت سویا در گلستان آغاز شده و تا اواخر آذر ادامه دارد.
پروتئین سویا بیش از سایر دانه ها به پروتئین حیوانی شباهت دارد و هر دانه سویا30-50 درصد پروتئین و 25 تا 18 درصد روغن دارد.
سویا از منابع مهم استحصال روغن است و از هر یکصد کیلوگرم آن می توان حدود 18 کیلوگرم روغن به دست آورد .
کنجاله سویا نیز یکی دیگر از فرآورده های با ارزش این محصول است که برای خوراک دام استفاده می شود.