مدیر مجمع ناشران انقلاب اسلامی: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان برگزاری نمایشگاه کتاب بخش زیادی از صنف نشر را نادیده میگیرد.
میثم نیلی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با بیان این مطلب گفت: صنف نشر، اجزای مختلفی دارد و ناشران ما اغلب مؤمن و دارای دلبستگی به اهداف انقلاب و اسلام عزیز هستند، ولی ما گاهی میبینیم که یک طیف پر سر صدا و بسیار محدودی که به انقلاب و ارزشهای آن دلبستگی ندارند و از تعهد لازم برخوردار نیستند سیادت پیدا میکنند و وزارت ارشاد به اینها محوریت تام و تمام و غیر عادلانه میدهد.
وی ادامه داد: بخش مهمی از انتقادهای ما به این برمی گردد که توقع نداریم در وزارت ارشاد به این صورت عمل شود، چون اتحادیه در یک شهر، معادل کل صنف نیست و اینها هر کدام تشکلها و تعاونیهای متعددی دارند.
مدیر مجمع ناشران انقلاب گفت: اینها کسانی هستند که سابقه تحریم نمایشگاه را دارند و گرچه این تحریم در سالی که اتفاق افتاد نتیجهای نداد و مردم هم به نمایشگاه کتاب آمدند، ولی میدان داری چنین افرادی برای نمایشگاه کتاب، مناسب نیست.
نیلی افزود: ما در این خصوص نامهای هم به وزارت ارشاد ارسال کردیم، ولی به آن توجهی نشد و شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب هنوز تشکیل نشده است.
وی ادامه داد: صنف فرهنگی نشر باید توسط عناصر فرهنگی و متعهد، سیاستگذاری و برنامه ریزی شود و اگر بنابر واسپاری هست باید با تمام اصناف متفاوت باشد و با نگاهی فرهنگی صورت بگیرد.
مدیر مجمع ناشران انقلاب افزود: کسانی که سابقه خوبی در این زمینه ندارند و همه آنها را میشناسند نباید برای مهمترین رویداد فرهنگی سال انتخاب میشدند و این هرگز قابل قبول نیست.
نیلی با اشاره به این که در شورای برنامه ریزی کتاب، غایبترین تشکل، افراد جبهه فرهنگی انقلاب هستند، گفت: پرسش جدی ما از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که چرا نیروهای فعال و انقلابی حوزه نشر که انگیزههایی مؤمنانه و انقلابی دارند ندیده گرفته میشوند و این سؤال برای ما بسیار مهم است.
وی درباره فشار پذیری ارشاد در این زمینه افزود: این فشار پذیری باعث شده که وزارت ارشاد تصمیمهای بخشی از یک تشکل را بپذیرد و به گروهی دیگر ضربه بزند.
برای برنامهریزی در سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در راستای واگذاری امور به صنوف، چندی پیش تشکلها نمایندگانی را به وزارت ارشاد معرفی کردند تا در نهایت شورایی با نام «شورای برنامه ریزی صنف نشر در سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران» آغاز به کار کند، اما انتخاب نمایندگان صنف نشر نمایشگاه سی و یکم کتاب تهران ادامهدار است و به نظر میرسد غفلت ارشاد در بهتر دیدن جامعه نشر مشکل ساز شده است، به طوری که جای ناشران انقلاب در این برنامه ریزی خالی است.