برداشت زرشک سیاه از باغات شهرستان اسکو قطب تولید این محصول در شمال غرب کشور آغاز شد
به گزارش خبرگزاری صداسیما مدیر جهاد کشاورزی اسکو گفت: پیش بینی می شود امسال ۱۵ تن زرشک سیاه از ۱۵ هکتار باغ زرشک در این شهرستان برداشت شود.
وی افزود: این محصول نیاز آبی کمی دارد و همچنین با ph بالا و شورپسندی نسبت به سایر محصولات مقاوم است.
مهران بلالی کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی اسکو هم گفت: با توجه به اینکه بیشتر باغات زرشک در این شهرستان در مناطق کوهپایه ای واقع شده شرایط آب و هوایی خاص ، زرشک تولیدی این شهرستان را از کیفیت بسیار بالایی نسبت به سایر مناطق مشابه برخوردار کرده است.
دکتر دانایی پزشک دارو ساز هم گفت: زرشک سیاه یکی از بهترین میوه های بومی منطقه است که از میوه ، برگ ، ساقه و ریشه آن در صنایع غذایی، دارویی ، صنعتی استفاده می شود.
وی خاطرنشان کرد: زرشک برای تقویت کبد و تصفیه خون و کبد بسیار مفید بوده و دارای ویتامین های مقوی و لازم بدن است.
فرماندار شهرستان اسکو هم به نقش این محصول در اصلاح الگوی کشت و اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود :در سند تدبیر و توسعه اسکو و در بحث اقتصاد مقاومتی تاکید ویژه ای روی تولید این محصول شده است.
مرتضی محمدزاده گفت: کمبود آب در بخش کشاورزی موجب شده الگوی کشت را اصلاح کنیم و توسعه کاشت زرشک یکی از محورهای اصلاحی حوزه کشاورزی این منطقه است.
وی ادامه داد: زرشک از جمله محصولاتی است که در اسکو به خوبی رشد کرده و با نیاز آبی کم در سطوح شیب دار و کوهستانی تولید می شود.
حدود ۳۰ هکتار از باغات آذربایجان شرقی به تولید زرشک سیاه اختصاص یافته و به طور متوسط از هر هکتار یک تن زرشک سیاه مرغوب بدست می آید.
خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی و همدان به ترتیب از مراکز مهم تولید زرشک در ایران به شمار می روند.