هزینه واردات مواد غذایی به رغم تولید و ذخایر قابل توجه افزایش می یابد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه ؛ سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو، روز پنجشنبه درباره پیامدهای اجتماعی و اقتصادی افزایش جهانی هزینه واردات مواد غذایی بر کشورهای فقیر ابراز نگرانی کرد.
هزینه واردات مواد غذایی به رغم تولید و ذخایر قابل توجه افزایش می یابد.در حالی که قیمت مواد غذایی بدون تغییر مانده است هزینه واردات مواد غذایی در سال 2017 افزایش یافت و به یک بیلیون و 413 تریلیون دلار رسید که نشان دهنده افزایش شش درصدی در مقایسه با سال قبل است.بر اساس تازه ترین گزارش فائو درباره دورنمای غذایی جهان که سالی دو بار منتشر می شود این رقم بی سابقه است.
این افزایش هزینه واردات با « افزایش تقاضای جهانی غذا و هزینه حمل و نقل » قابل توجیه است.فائو اعلام کرد « پیامدهای اجتماعی - اقتصادی مرتبط با افزایش هزینه واردات مواد غذایی برای کشورهای کمتر توسعه یافته و کشورهای کم درآمد و همچنین کمبود مواد غذایی منبع نگران کننده به حساب می آید ».
آدام پراکاش Adam Prakash کارشناس اقتصادی فائو در بیانیه ای اعلام کرد این افزایش هزینه در حالی صورت می گیرد که ذخایر مواد غذایی قابل توجه، پیش بینی ها درباره برداشت محصولات غذایی مثبت و تامین مواد غذایی در بازار اطمینان بخش است.فائو به ویژه به قیمت کره اشاره کرد که 41 درصد افزایش یافته و این رقم سه برابر بهای مواد لبنی است.
بخش های دام و دامداری کاملا پویا است. واردات گوشت امسال قرار است با 176 میلیارد دلار به رکورد جدید برسد که در مقایسه با سال 2016 افزایش 26 درصدی را نشان می دهد.تولید جهانی شیر نیز قرار است با افزایش چهار درصدی در هند یک و چهار دهم درصد افزایش یابد.