ترامپ پیشرفت کره جنوبی را به مناسبات واشنگتن نسبت دهد در حالی که آمریکا هم اکنون خود با مسائل و مشکلات اجتماعی و اقتصادی بسیار گسترده و عمیقی دست به گریبان است.
رئیس جمهور آمریکا با مقایسه پیشرفت های اقتصادی دو کره کوشید توسعه و پیشرفت کره جنوبی را به مناسبات سئول با واشنگتن نسبت دهد. این در حالی است که آمریکا هم اکنون با مسائل و مشکلات اجتماعی و اقتصادی بسیار گسترده و عمیقی دست به گریبان است.
رئیس جمهور آمریکا رشد کره جنوبی پس از پایان جنگ کره را مورد تمجید قرار داد و آن را به یک معجزه تشبیه کرد. دونالد ترامپ در ادامة اظهارات خود در مجلس ملی کره جنوبی به سابقه تاریخی جنگ دو کره و کشته شدن شمار زیادی از نظامیان آمریکایی و کرهای در این جنگ اشاره کرد.
وی افزود: شهر سئول به یک ویرانه تبدیل شده بود. اقتصاد کره جنوبی ویران شده بود اما همانطور که کل دنیا میداند، در طی دو نسل پس از جنگ، در بخش جنوبی شبه جزیره کره معجزه رخ داد و مردم کره جنوبی کشوری را ساختند که امروز یکی از کشورهای با عظمت است و من به شما تبریک میگویم.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه تحول اقتصادی کره جنوبی با تحول سیاسی شان در ارتباط دانست و گفت تحول اقتصادی کره جنوبی با یک تحول سیاسی در ارتباط است. مردم مستقل کشور شما (کره جنوبی) خواستار حق حاکمیت بر خودشان شدند. کره جنوبی در سال 1988 به انتخابات آزاد پارلمانی دست یافت. وی ضمن مقایسه تاریخی دو کره گفت، در یک طرف مرز، مردم سرکوب شدند و در طرف دیگر آزاد هستند.
جالب تر اینکه وی در ادامه تلویحا تلاش کرد همگرایی سئول با واشنگتن را مهمترین عامل توسعه این کشور قلمداد کند آنجا که ادعا کرد: ائتلاف بین دو کشور آمریکا و کره جنوبی در زمان جنگ شکل گرفت و در آزمونهای تاریخی تقویت شد. نظامیان آمریکایی و کره جنوبی در کنار یکدیگر جنگیدند، در کنار هم فداکاری کردند و در کنار یکدیگر پیروز شدند.
دونالد ترامپ در حالی پیشرفتهای کره جنوبی را به وجود دموکراسی غربی و مناسبات این کشور با آمریکا نسبت می دهد که این کشور با وجود اینکه خود را مهد دموکراسی در جهان می داند با مسائل اجتماعی و اقتصادی بسیار بغرنجی دست و پنجه نرم میکند. تا جایی که آسوشیتدپرس دیروز در گزارشی از وضعیت بسیار بغرنج آمریکاییهایی که در چادر و در فضای باز خیابان یا در خودرو زندگی می کنند خبر داد.
البته در این گزارش برای کوچک نمایی بحران بی خانمان ها در آمریکا از ‹‹صدها نفر››ی یاد شده که با وجود استقرار ده ها شرکت عظیم و ثروتمند مانند گوگل و فیسبوک در منطقه «سیلیکون ولی» کالیفرنیا در چادر و در فضای باز خیابان یا در خودرو زندگی می کنند. اما حامیان بیخانمانها و مقامات شهری «سیلیکون ولی» از ‹‹هزاران خانواده›› بیسر پناه سخن به میان می آورند آنجه که میگویند: "در شرایطی که بسیاری از میلیونرهای جوان و ثروتمند به راحتی خودورها و خانههای گران قیمت این منطقه را میخرند، اینکه ‹‹هزاران خانواده›› حتی از عهده هزینههای روزمره زندگی خود برنمیآیند قابل قبول نیست.
شرایط زندگی برای بسیاری از افرادی که چنین وضعی دارند مساعد نیست و مشاهده صحنه زندگی افراد در خودرو و چادر در خیابانها به امری عادی تبدیل شده است.
آسوشیتد پرس در ادامه تصریح کرد: افزایش تعداد افراد بیخانمان و کسانی که در خودروهای خود زندگی میکنند مشکلی است که بسیاری از شهرهای ساحل غربی آمریکا در سالهای اخیر با آن روبرو بودهاند.
آمارها نشان میدهد امسال بیش از 168 هزار نفر در کالیفرنیا، اورگون و واشنگتن بیخانمان هستند که در مقایسه با دو سال پیش بیست هزار نفر افزایش نشان میدهد." بر اساس این گزارش "رشد اقتصادی ناشی از بخش فناوری در کنار سالها عدم سرمایهگذاری در بخشهای زیرساختی مانند مسکن باعث گرانی و کمبود شدید مسکن مناسب و ارزان شده است."
افزایش شدید بیخانمانها باعث شده است دست کم ده شهر در ساحل غربی آمریکا وضعیت اضطراری اعلام کنند و شهرهایی مانند سیاتل و سن دیگو هم به دنبال راهحلهایی میان مدت و بلندمدت برای مشکل بیخانمانی گسترده هستند.
-----------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی