ازشیره انگور در فصل پاییز به علت خواص سرشار آن ، قند بالا ، مقوی و مغذی بودنش غافل نباشید.
ازشیره انگور در فصل پاییز به علت خواص سرشار آن غافل نباشید چون شیره ای که از انگور گرفته می شود، دارای قند بالایی بوده و بسیار مقوی و مغذی است، ضد نفخ ، تقویت بنیه بدن ، انرژی زا و خون ساز، غلیظ کردن شیر مادر است.
برای رفع ضعف بدن، انگور و شیره آن را بخورید انگور دارای ویتامینهای A،B،C،D و املاحی مانند آهن، منیزیم، منگنز،کلر، ید، آرسنیک، فسفر و سیلیس است و مقدار زیادی تانن است انگور دارای 79 درصد آب،14 درصد قندهای مختلف، املاح معدنی و مجموعهای از عناصر و ترکیبات سودمند است.
بهترین زمان استفاده از شیره انگور در فصل سرد است و به دلیل خواص مفیدی که این ماده ی غذایی در درمان و تسکین بیماری های فصل سرما دارد، بهتر است جایی برای آن در برنامه ی غذایی تان باز کنید.
این ماده غذایی مولد خون سالم و طبیعی است و اگر از ضعف عمومی بدن رنج می برید یا مبتلا به کم خونی هستید می توانید شیره انگور را در برنامه غذایی خود بگنجانید یا همراه شیربرنج و سمنو یا به صورت شربت و سرکه شیره استفاده کنید.
افزایش دهنده وزن بدن ، افزایش حجم عضلات با ترکیب ارده و کنجد برای ورزشکاران ، بازکنندگی گرفتگی های مجاری کبد، اثر ضدالتهابی و نرم کنندگی در ناحیه حلق ، درمان کننده ی صرع، کهیر، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغری مفرط ، ضعف احشا ، یرقان ، بیماری های طحال، افسردگی و غضب و روان کردن ادرار از دیگر فواید این ماده غذایی است.
احتیاط در خوردن شیره انگور
از آن جایی که شیره انگور طبیعت گرم و تر دارد, مصرف بیش از حد آن توسط افراد دارای طبیعت گرم باعث سوزاندن خون, بالا بردن حرارت بدن, سردرد و جوش زدن در صورت و بدنشان می شود. به همین دلیل به افراد گرم مزاج توصیه می شود شیره انگور را محدود استفاده کنند. با وجود انرژی و کالری موجود در شیره انگور, مصرف آن به افراد کم تحرک که ورزش منظم ندارند, توصیه نمی شود چرا که سبب چاقی و اضافه وزن خواهد شد. به علاوه از شیره انگور حاوی قند زیادی است و از این رو مصرف آن برای افراد دیابتی مضر است.
برای تهیه دوشاب، آب انگور شیرین و رسیده را گرفته، صاف کرده و تحت حرارت قرار می دهند تا سه چهارم آب آن تبخیر شود. سپس بر آن خاک رس می زنند و می گذارند تا جرم آن ته نشین شده و شیرین شود. تا زمانی که به آن خاک نزنند، شیره انگور به خوبی شیرین نمی شود و ناصاف خواهد بود. شیره مرغوب شیره ای است که رنگ آن شفاف بوده و خاک آلود نباشد.